Trøbbel med ny Blu-ray

Trøbbel med ny Blu-ray

Blu-ray Disc Association planlegger å introdusere en ny Blu-ray-standard i oktober, det kan bety trøbbel med eksisterende spillere.

Som om ikke formatvalget er vanskelig nok som det er, med to nye HD-formater som slåss om brukernes gunst, kommer jammen Blu-ray Association med en melding om at ting blir enda verre.

LES OGSÅ: Blu-ray-spiller fra Sony

Mer enn noen gang tidligere er det beste alternativet når du vil kjøpe HD-spiller til hjemmekinoen, å vente.

Blu-ray Disc Java er en ny teknologi for å få funksjoner som bilde-i-bilde på Blu-ray-plater, blant annet for bruk i kommentarspor og lignende.

Foreningen har kommet med krav om at alle spillere produsert etter oktober i år må ha støtte for den nye standarden. Eldre spillere vil ikke kunne benytte seg av de nye funksjonene som kommer med Blu-ray Disc Java.

Dermed ser det ut til at alle som har lagt ned surt tjente penger på første generasjons spillere går på en smell, med mindre de velger å legge ut enda 10 000 kroner på en ny spiller.

Oppgitte produsenter

Blu-ray har gjennomgått en rekke spesifikasjonsendringer siden formatet ble introdusert, noe som har ført til irritasjon blant produsentene, som ender opp med å produsere produkter kundene kan komme til å slite med i fremtiden.

- Dette kan være dårlige nyheter for de som kastet seg på tidlig, men det nye formatet vil ikke hindre dem i å spille fremtidens filmer. De vil bare ikke få tilgang til alle ekstrafunksjonene som er basert på den nye standarden, sier Wesley Novack, en analytiker som jobber med optiske lagringsmedia.

Til forskjell fra HD DVD, er det ikke noe krav om at Blu-ray-spillere skal ha innebygd nettverksport for å kunne ta I mot oppdateringer fra nettet.

Det finnes en del Blu-ray-spillere som har mulighet til å oppdatere programvaren. En del av dem kan muligens få oppdateringer som støtter den nye standarden.

I tillegg til kravet om støtte for Java i spillere produsert etter oktober, kommer det også et krav om at alle spillere skal ha minimum 256 megabyte minne, eller hele en gigabyte om spilleren har nettverksport.

Les mer hos Daily Tech.

LES OGSÅ: Blu-ray øker mest

Les om:

Foto/video