Tror 3D er fremtidens teknikkløsning

Tror 3D er fremtidens teknikkløsning

Ifølge en svensk undersøkelse er det ingen som tror at 3D er en forbigående trend, men de etterlyser bedre briller og innhold.

Vår søta bror er sikre på at 3D er kommet for å bli, men har ikke hastverk med å få 3D i stua.

Vil se filmer og spille i 3D

40 prosent av korrespondentene tror at 3D vil bli den nye standarden neste år, og over halvparten stiller seg positive til muligheten for å se tv i 3D. Det er derimot bare en tredjedel som har planer om å anskaffe et 3D-produkt til hjemmet innen fem år.

– Dette er et spennende resultat og bekrefter den økende etterspørselen etter 3D-tv vi har sett det siste året. Mer enn hver tiende tv vi selger i Norden i dag har 3D-funksjonalitet. I forbindelse med at OL og EM i fotball vil sendes i 3D neste år, tror vi også at etterspørselen kommer til å øke ytterligere, sier Thomas Wering, nordisk markedssjef for Home Entertainment i LG Electronics.

Ifølge undersøkelsen er det filmer, naturprogram og videospill vi føst og fremst vil se i 3D.

- Stadig flere populære spill og filmer kommer nå i 3D, noe som gjør at konsumentene får øynene opp for det.

Ubekvemme briller

Til tross for at mange har tro på 3D i fremtiden, kommer det også frem i undersøkelsen at mange synes det er begrenset med innhold og at brillene føles ubekvemme.

- Mengden innhold er egentlig ikke noe problem ettersom moderne 3D-tver kan konvertere 2D-materiale til 3D. Når det gjelder briller stemmer det at første generasjons aktive 3D-briller var tunge, dyre og dessuten batteridrevne, men våre Cinema 3D-briller er av samme lette og behagelige type som brukes på kino, sier Wering.

Antall respondenter i LGs undersøkelse var 1101 menn og kvinner i alderen 18-45 år i Sverige.

Les om: