Tv-en som ser og hører deg

Tv-en som ser og hører deg

Samsung planlegger smart-tv-er med ansiktsgjenkjenning, stemme- og bevegelsesstyring.

Den koreanske elektronikkgiganten Samsung forteller at alle selskapets produkter skal være tett knyttet til hverandre, og tv-en blir ”hjertet” i det elektroniske økosystemet.

På Consumer Electronics Show (CES) i Las Vegas mandag annonserte selskapet en rekke nye produkter, inkludert smart-tv-er med ansiktsgjenkjenning og stemme- og bevegelsesstyring. Selskapet satser tungt på å finne en tiltalende oppskrift for internett-tilkoblede tv-er, og sier at i fremtiden vil alle selskapets produkter kunne kobles til og ”snakke” med hverandre.

Mer fra CES: Denne iPod-docken veier 400 kilo

Som eksempel på dette viste Samsung videosnutter der kameraer på enkelt vis strømmet bilder til pc-er og tv-er, og en smarttelefon-app for vaskemaskiner som holder greie på når klesvasken er ferdig.

- Hjertet i dette økosystemet er tv-en, sier Boo-Keun Yoon, sjefen for Samsungs display-teknologier, til Computerworlds nyhetstjeneste.

Angry Birds og treningsprogrammer

Samsung sier at selskapets smart-tv-er i 2012 vil kunne styres med stemmen og med håndbevegelser, som spores av et innebygget kamera. Tv-ene vil også støtte ansiktsgjenkjenning, som automatisk bytter til forskjellige tv-innstillinger og hjemmeskjermer avhengig av hvilket familiemedlem som setter seg ned for å se på tv.

Fra i år vil Samsungs tv-er også bli utstyrt med oppgraderingsspor, der man kan sette inn raskere grafikk- og maskinvare uten å måtte kjøpe en helt ny tv.

Mer fra CES: Styrer Windows 8 med øynene

Samsung er ivrig på å skaffe innholdstjenester til sine tv-er, noe som inntil nylig har vært sjelden kost fra en maskinvareprodusent. Selskapet sier en tv-versjon av spillet Angry Birds blir tilgjengelig denne våren, og annonserte også en familietjeneste som lar brukerne laste opp og dele bilder via tv-en. I tillegg skal selskapet lansere en mosjonsplattform for tv-en som byr på treningsprogrammer, og som synkroniserer trådløst med en baderomsvekt.

Foto/video