- Tvang Spotify til å begrense gratisbruk

- Tvang Spotify til å begrense gratisbruk

Plateselskapene ble lei av å vente på at folk skulle betale for musikken.

Musikktjenesten Spotify kunngjorde i går at de legger sterke begrensninger på tjenestens reklamefinansierte gratistilbud.

Fra 1. mai får gratisbrukerne kun adgang til ti timers lytting i måneden og maks fem gjennomhøringer per sang.

En ikke navngitt direktør i platebransjen sier til den britiske avisen Telegraph at det er ”de fire store” - Warner Music, EMI, Universal Music og Sony Music - som har tvunget Spotify til å begrense gratisbruken.

Vil tjene mer penger, nå

Spotify har i overkant av en million betalende kunder i Europa, men adskillig flere millioner bruker Spotifys gratistjeneste.

- Plateselskapene er lei av å vente på at flere skal begynne å betale for Spotify, og flere direktører har derfor lagt press på selskapet om å begrense gratistilbudet i nær framtid, sier kilden.

Computerworld har konfrontert Spotify med påstanden, som svarer at selskapet har hensyn å ta både i forhold til brukere og andre aktører.

- Å tilby både en gratistjeneste og en abonnementstjeneste har spilt en viktig rolle i vår popularitet. Vi har jobbet hardt for å sikre at alle skal kunne fortsette å bruke Spotify, men det har betydd at vi har blitt pålagt å innføre enkelte begrensninger, opplyser Sofie Grant, pressesjef for Spotify i Europa, til Computerworld.

- Utrolig kortsiktig

Visepresidenten i analysebyrået Forrester Research, Mark Mulligan, sier til Telegraph at Spotify er så avhengig av plateselskapene at disse kan tvinge Spotify til å gjøre de selv ønsker.

- Det har vært klart en stund at plateselskapene ønsker en raskere overgang til betalingstjenesten, men det er utrolig kortsiktig tenkt av platebransjens direktører å fremtvinge dette, fordi de bare kommer til å miste reklameinntekter og gratisbrukerne går andre steder, sier Mulligan til Telegraph.

Konfrontert med dette svarer Spotifys innholdsdirektør, Ken Parks, at selskapets viktigste prioritet har vært å beholde gratistjenesten som har gjort Spotify så populært.

- Vårt selskaps viktigste ambisjon er å tilby all verdens musikk til alle, samtidig som vi skalerer og øker både omsetning og brukerbase til mange ganger dagens størrelse. Vi har stadig vist at tjenesten gjør det svært bra, både når det gjelder popularitet og de betydelige summene vi betaler tilbake til musikkindustrien, men slik ting står nå må vi justere tjenesten for å forsikre oss om at alle har tilgang til lovlig musikk, sier Parks.

Les om:

Foto/video