Ungdom betaler for seg

Ungdom betaler for seg

Undersøkelse viser at ungdom er villige til å betale for musikkstreaming.

I en undersøkelse gjort av Norstat på oppdrag fra Wimp kommer det fram at ungdom i stor grad er villige til å betale for streamingbaserte musikktjenester, og at dette erstatter ulovlige nedlastinger. I undersøkelsen hadde halvparten av de spurte som var under 30 år, benyttet musikkstreaming den foregående uken.

65 prosent av de unde 30 sier seg villige til å betale for musikktjenester på nettet, mens det for befolkningen totalt er 49 prosent. 38 prosent av spurte sier at de ikke lengre laster ned musikk ulovlig - i gruppen for dem under 30 er dette tallet 47 prosent.

LES OGSÅ:

Streamer ferske dvd-filmer på nett

31 prosent av av de spurte totalt kjente ikke til streamingløsninger. For gruppen under 30 var kun 6 prosent ukjent med dette.

Tidlgiere i år hadde man ifølge IFPI det første kvartalet hvor omsetning for digitalt distribuert musikk var høyere enn salget av fysiske distribusjonsmedier.

Tallene fra undersøkelser er i samsvar med hva mange har hevdet tidligere - det har nødvendigvis ikke manglet på vilje for å betale for musikk på nettet, men bransjen har ikke hatt løsninger som har vært attraktive å bruke.

LES OGSÅ:

TEST: Lovende TV 2 Sumo på iPad

Les om:

Foto/video