Unngå Spotify-flauser på Facebook

Unngå Spotify-flauser på Facebook

Nå kan du vise Facebook-venner hva du hører på i Spotify, men de pinligste favorittene kan du holde for deg selv.

Facebook og Spotify har blitt bestevenner, og nå er det mulig å vise alle Facebook-vennene dine hva du hører på i Spotify.

En tilsynelatende kul funksjon, men vil man egentlig vise alle hva man hører på til enhver tid? Som på et nachspiel sent lørdag kveld/tidlig søndag morgen?

Integrasjonen mellom de to tjenesten har vakt oppsikt, og en del brukere er ikke overbegeistret for at alt de hører på publiseres på Facebook.

Det er mulig å blokkere Spotify fra nettsamfunnet, men det betyr at du ikke kan bruke funksjonaliteten i det hele tatt. Det er for eksempel mulig å spille av låter venner hører på rett fra Facebook, noe som kan være veldig kjekt.

Nå har heldigvis Spotify rullet ut en oppdatering med en ny funksjon som vil la brukere "skjule" hva de hører på for Facebook. Det er som å surfe i nettleseren i såkalt privat modus.

Slik gjør du:

Hvis du bruker Spotifys Windows-klient, klikk på menyen File og velg Private Listening. Mac-brukere kan gå til menyen Spotify og velge Private Listening.

Hvis du ikke aktiverer Private Listening, vil musikktjenesten publisere låten du hører på til veggen din. Spotify vil også vise musikksmaken din på Facebooks nye live-nyhetsstrøm.

Denne private lyttemodusen er svært velkommen, ikke bare med tanke på "guilty pleasures", men det kan jo også være kjekt å ikke spamme venner med alt man hører på til enhver tid.

Foto/video