Ut med gammel iTunes

Ut med gammel iTunes

Sitter du med en eldre iTunes-versjon, får du ikke lenger kjøpe musikk eller apper.

I løpet av helgen har Apple lagt inn en sperre på kjøp av musikk og apper via iTunes Store. Brukere som fortsatt kjører en iTunes-versjon som er eldre enn versjon 9, får ikke lenger kjøpe musikk og apper via iTunes-butikken.

iTunes er som kjent det opprinnelige musikkavspillings-programmet fra Apple som først ble brukt til å administrere musikk på iPod og senere utviklet til også å være synkroniseringsverktøy for iPhone og iPad.

I dag håndterer iTunes all sikkerhetskopiering av data på iPhone, iPod og iPad fra Mac eller Windows-pc, i tillegg til at programmet brukes til å både leie, kjøp og administrasjon av musikk, video, podcaster, lydbøker og apper.

Tvinge brukerne

Hensikten med tiltaket i helgen er trolig å tvinge brukerne av iTunes til å oppgradere til den nyeste versjonen, ifølge Macworld.se .

Aller nyeste versjon av iTunes er versjon 10.2.2.12.

Fra og med versjon 9.0 har iTunes vært basert på WebKit-teknologien . Dette er en teknologi utviklet i fellesskap av en rekke firmaer etter initiativ fra Apple. WebKit brukes som rendringsmotor for blant annet Apples nettleser Safari og for Google Chrome. De fleste WebKit-komponentene er fri programvare tilgjengelig via GNU- og BSD-lisenser.

10-årsjubileum

Det er nå 10 år siden iTunes ble lansert. Programmet ble opprinnelig utviklet for det gamle Mac-operativsystemet, Mac OS 9, men kom seg raskt over på Mac OS X-plattformen, og etter versjon 3.0 av iTunes – lansert i 2002 – har ikke programmet hatt støtte for eldre Mac OS-versjoner enn Mac OS X.

Det er sannsynligvis ikke særlig mange brukere som berøres av Apples innstramninger, helst folk som kjører en gammel PowerMac G3-maskin eller en Windows-pc med Windows 2000, skriver Macworld.se.

Les om:

Foto/video