Utskrift for sofagriser

Utskrift for sofagriser

Epson og Philips lanserer i disse dager et produkt som skal angivelig gjøre det adskillig enklere å skrive ut bilder ved hjelp av tv-en.

At brukere tar knipser mange bilder, synes de fleste skriverprodusenter er vel og bra. Men det de ikke har sansen for, er at vi lar bilder bli liggende på harddisken. Epson er en av mange skriverprodusenter som går stadig nye veier for å få flere til å skrive ut bildene sine.

Konseptet er veldig enkelt – og skal være også være enkelt i bruk. Du ser noe på tv-skjermen din som du får lyst til å skrive ut. Det kan for eksempel være et bilde fra et minnekort. Du trykker på «skriv ut»-knappen på en fjernkontroll og skriveren starter utskriftsprosessen. Cirka ett minutt senere kan du se resultatet.

For å muliggjøre dette konseptet har Epson samarbeidet med tv-avdelingen til elektronikkgiganten Philips. Samarbeidet har resultert i produktet Philips PhotoViewer – en tilkoblingsboks mellom tv-en og hjemmeskrivere fra Epson.

I skrivende stund vil kun modellen PictureMate PM240 fungere mot PhotoViewer, mens Epson lover at samtlige PictureMate-skrivere som lanseres i 2008 og senere vil leveres med støtte for PhotoViewer.

Noen av høydepunktene for PhotoViewer er: støtte for de mest utbredte minnekortstandardene, støtte for usb-minnepinner, støtte for JPEG og MP3, støtte for video i NTSC og PAL-format, SD og HD-kvalitet opptil 720p/1080i, fjernkontroll og lysbildefremvisning av bilder.

Produktet har fått en veiledende pris på rundt €179 i Europa. Vi tør å gjette på en pris på cirka 1800 norske kroner, etter at staten har forsynt seg.

LES OGSÅ: Skriver for tur-bruk

Les om:

Foto/video