Vanntett videokamera fra Sanyo

Vanntett videokamera fra Sanyo

Sanyos nye Xacti-kamera er vanntett ned til 2,5 meter.

Det kan være verdt å merke seg at Sanyo ikke garanterer at kameraet er like stabilt om du har det under vann i mer enn en time av gangen. De lover dog at det skal holde tett ned til 2,5 meter, i alle fall så lenge du ikke flytter under vann.

LES OGSÅ: Digitalkamera for de hardhendte

Xacti E1 er et kassettløst digitalt videokamera med stillbildefunksjon. Video og bilder blir lagret direkte på SD eller SDHC-kort. Video lagres i MPEG4 med H.264-kodek, og Sanyo lover at det skal være mulig å få plass til hele ti timer med film ved bruk av et åtte gigabyte SDHC-kort. Oppløsningen er på 640 x 480 piksler, altså noe å slå hæla i taket for. Tilkobling til pc eller Mac skjer ved hjelp av usb 2.0.

Kameraet har samme pistolgrepdesignet som de andre kameraene i Xacti-serien, og kan dermed betjenes enkelt med en hånd. Xacti E1 leveres i tre forskjellige farger, blått, gult eller hvitt. Det er ikke behov for ekstra undervannshus, med mindre du ønsker å dykke dypere enn 2,5 meter.

Skjermen er 2,5 tommer stor, og kan vris i alle mulige retninger. Optikken gir mulighet for opp til fem ganger optisk zoom, noe som tilsvarer i overkant av 100mm omregnet til 35mm-standard. Xacti E1 Kan ta bilder i bredskjermsformat, opp til 2816 x 1584 piksler, og er utstyrt med digital bildestabilisator.

Sanyo melder at Xacti E1 vil være i salg i løpet av sommeren, til rundt 500 amerikanske dollar, eller rundt 3 000 kroner før avgifter i Norge.

LES OGSÅ: Vanntett kamera fra Vivitar

Foto/video