Verdens første skyhøyttaler?

Verdens første skyhøyttaler?

Basert på svensk 70-talls-klassiker.

Musikken har flyttet over til skyen. Har stereoanlegget ditt gjort det samme?

I 1974 fant den svenske ingeniøren Stig Carlsson opp en kubisk høyttaler kalt Carlsson OD-11. Premisset var å lage en høyttaler som ga god lyd i en vanlig stue, i motsetning til de perfekt dempede og akustisk kontrollerte rommene som høyttalere ellers blir testet i.

Nye OD-11

Denne utfordringen gjelder fremdeles, påstår Teenage Engineering (kult navn, hva?). I tillegg er påstanden at musikken i stor grad har flyttet ut av cd-hyllen og over i skyen. Konklusjon: Vi lager en høyttaler for skyen.

Så når OD-11 nå gjenskapes så er det med en WiFi-modul som henter musikk fra skyen. Akkurat hvordan dette skjer er fremdeles noe uvisst, men det høres unektelig spennende ut. Ikke en internettradio, men kanskje noe liknende. iPone-app? Kanskje...

For godlyd borger en 100W integrert forsterker med frekvensbånd 28-24 000 Hz. Diskant og subwoofer er diskret integret i kabinettet. Og for tradisjonelle lydkilder finnes også en 3,5mm optisk stereoinngang.

En kuriositet er den (valgfrie) fjernkontrollen som er utformet som en volumkontroll. Den kan også trykkes i vertikalaksen for styring av avspillingen.

Fjernkontrollen er trådløs og basert på Bluetooth 4 LE. Og interessant nok er det en magnet på baksiden som gjør at du kan feste fjernkontrollen for eksempel til kjøleskapet.

Boksen er ikke spesielt stor - ytre mål er cirka 26 centimeter i alle retninger. Foreløpig er det omtalt fargene hvit og sort, men på bilder vises også en rød modell.

Pris er ennå ikke kjent, men utsendelse er fra og med denne sommeren.

Du kan lese mer om OD-11 her.

Foto/video