Verdens kjedeligste reklamevideo

Verdens kjedeligste reklamevideo

VIDEO: Derfor er Leica-kameraene så dyre.

Selv Leicas argeste kritikere lar seg lure til å være med på å reklamere for det nye Leica T-kameraet som selskapet lanserte nylig.

Det kan neppe kalles annet enn svært dyktig markedsføring.

Leica har lagt ut en 45 minutter lang video som viser hvordan aluminiumschassiset i Leica T finslipes og pusses for hånd etter at den maskinelle utfresingen fra aluminiums-blokken er ferdig.

Hvorfor er filmen på akkurat 45 minutter? Jo, for det er den tiden det tar å pusse kamerahuset for hånd - og som Leica har kalkulert inn i produksjonsprosessen.

Leica selv kaller filmen for den kjedeligste reklamefilmen som noensinne er lagd. Om enn med spørsmålstegn etter.

Til nå har over 240.000 personer sett videoen, som kommer opp hos videotjenesten Vimeo når man klikker på linken hos YouTube.

Og blant alle hurraropene i kommentarfeltet er det også kritiske merknader. For eksempel fra personen som kaller seg for «cameraeye». Vedkommende påpeker at det spiller jo ingen rolle hvor mye det pusses på selve kamerahuset når det tross alt er de øvrige komponentene i kameraet som skaper bildene. Kvaliteten på komponentene, hvor godt det hele er skrudd sammen, og så videre teller jo minst like mye som den håndpussede aluminiumen.

Og så avslutter skribenten innlegget sitt med å innrømme at vedkommendes kommentarer nå også inngår i markedsføringen av Leica T: «Oops, hang on I've just been bought into this whole marketing thing ..... Dam it..... Well done Leica...»

Den samme fellen må vi vel innrømme at også PC World nå har gått i, siden vi legger ut videoen på våre nettsider. Reklame på redaksjonell plass er jo ikke bra. Men for det første gir videoen innsikt i en svært ikke-teknologisk del av teknologi-verdenen som vi befatter oss med til daglig. Og for det andre representerer den et markedsførings-stunt som kan være interessant i et markedsførings-perspektiv.

Så vi tar sjansen. Her er den:

Den kjedeligste annonsen som noensinne er produsert? fra Leica CameraVimeo.

PS: Det går an å nøye seg med intro-delen og så spole til det siste minuttet for å få med konklusjonen. Et tips om når man bør hoppe til slutten kommer opp et stykke ute i filmen.

Les om:

Foto/video