Verdens raskeste DVD-brenner?

Verdens raskeste DVD-brenner?

Samsung påstår at de har laget verdens raskeste DVD-brenner.

Akkurat det kan vise seg å være en sannhet med modifikasjoner. Selskapet har nemlig utviklet en ny DVD-brenner med støtte for 20X-hastighet, noe flere selskaper har rukket å gjøre før dem. Brenneren er også utstyrt med SATA-grensesnitt for tilkobling til datamaskinen.

LES OGSÅ: 20x dvd-brenner fra AOpen

Den nye brenneren, Super-WriteMaster SH-203 er kapabel til å brenne plater i opp mot 20X for DVD±R, 16X for DVD+R DL og 12X for DVD-R DL. Super-WriteMaster takler de fleste DVD-formatene, inkludert DVD-RAM, som skrives i 12X hastighet. SATA-tilkobling gir mulighet for raskere dataoverføring til og fra brenneren. Maksimal lesehastighelt for DVD±R er satt til 16X, altså tregere enn brenning av samme format.

Spørsmålet er hva Samsung mener når de sier at de nå har utviklet verdens raskeste DVD-brenner, ettersom flere av konkurrentene har hatt slike på markedet i flere måneder. Den eneste forskjellen er at flere av konkurrentene fortsatt leverer brennere med IDE-tilkobling.

Ifølge Samsung klarer den nye brenneren å ferdigstille en full DVD±R-plate på 4 minutter og 38 sekunder. DVD-brenning i 1X tilsvarer 9X for CD-plater, 20X på DVD blir da tilsvarende 180X for CD, eller 26,42 megabyte per sekund.

Problemet er at topphastigheten kun gjør seg gjeldende i noen få sekunder i løpet av brenneprosessen. Det er dessuten kun de siste par hundre megabytene, som legges i de ytterste sporene på platen, som når topphastighet. Dermed kreves det at du fyller platen til randen med data for å utnytte den ekstra hastigheten.

LES OGSÅ: Pioneer opp i 18x

Les om:

Foto/video