Verdens tynneste fra Samsung

Verdens tynneste fra Samsung

Samsung har lansert det som selskapet hevder er verdens tynneste lcd-skjerm.

Samsung hevder å ha slått Philips med en tiendedels millimeter i kampen om hvem som greier å lage den tynneste lcd-skjermen.

Skjermen det er snakk om, er en 40-tommers lcd-skjerm som Samsung viste en prototyp av på en utstilling i Sør-Korea i forrige uke.

7,9 millimeter

Skjermen er 7,9 millimeter tykk – og dermed altså ørlite tynnere enn den åtte millimeter tykke 32-tommers lcd-skjermen som Philips viste en prototyp av på IFA-messen i Berlin i august.

LES OGSÅ: Hvilken tv skal jeg velge?

Foreløpig har ingen av de to firmaene sagt noe om når de supertynne skjermene kommer i salg.

Noe av årsaken til at ingeniørene har kunne gjøre de to skjermene så supertynne, er at tuneren og noe av den øvrige styringselektronikken er plassert i en boks som er plassert ved siden av skjermen.

Matcher Sony

Samsung har også demonstrert en prototyp på en 52-tommers lcd-skjerm som har en tykkelse på 9,9 millimeter. Den matcher Sony-skjermen ZX1, som er den tynneste lcd-skjermen så langt som er kunngjort som et kommersielt produkt, ikke bare en tidlig prototyp.

LES OGSÅ: Slik velger du riktig skjerm

Sony-skjermen kommer i salg i Japan 10. november og i Europa noe senere. Samsung har på sin side altså ikke sagt noe om når deres supertynne skjerm kommer ut på markedet.

Les om:

Foto/video