Videokamera med Youtube-knapp

Videokamera med Youtube-knapp

Med JVCs nyeste videokamera lastes opptaket ditt direkte opp til Youtube når du trykker på en knapp på kameraet.

JVC har lansert et nytt videokamera som gjør at du kan droppe pc-fiklingen når du vil laste opp video til Youtube. Videoopptaket ditt lastes opp til Youtube når du trykker på en knapp på videokameraet.

JVC GZ-MS100, som kommer i salg i juli og vil koste snaut 3300 kroner inklusive mva., gjør naturligvis ikke at du helt slipper unna å bruke pc for å dele videoopptakene dine med venner og bekjente.

«Upload»-knapp

For at løsningen skal fungere, må du først installere den medfølgende programvaren på pc-en din. Deretter trykker du først på en knapp på kameraet merket «Upload» og så knappen «Rec», som starter videoopptaket. Innspillingstiden begrenses til 10 minutter, som er tilpasset grensen for filstørrelse hos Youtube.

Når du er ferdig med å filme, kobler du videokameraet til pc-en via en usb-kabel. Når du nå trykker på den samme «Upload»-knappen, lastes det nye videoopptaket direkte opp til Youtube i riktig format og komprimering.

Originalkvaliteten beholdes i kameraet, slik at du senere for eksempel kan lage en dvd-plate av opptaket i full dvd-kvalitet.

Sd- og sdhc-kort

JVC har vært blant pionerene på harddisk-baserte videokameraer, men det nye JVC-videokameraet tar i stedet opp direkte sd- eller sdhc-minnekort. Det bidrar til at kameraet er lite og lett, med en oppgitt vekt på 270 gram inkludert batteri.

Kameraet er vel å merke ikke et avchd-basert kamera med opptak i hd-format, men tar opp video i sd-format.

JVC-kameraet er tydelig merket med Youtube-funksjonalitet.

Kjøper man et 16 GB sdhc-kort, får man plass til opptak på tre timer og 45 minutter i beste kvalitet, kalt Ultra/DVDmodus. I kvaliteten Eco/Internett får man plass til nesten 20 timer med opptak.

Slik ser det ut når kameraet laster opp opptakene til Youtube.

16 GB-kort koster nå gjerne fra 1200 kroner og oppover.

Det medfølgende batteriet gir en opptakstid på rundt to timer, men man kan også få kjøpt ekstrabatteri for opptil seks timers kontinuerlig filming.

35x zoom

Videokameraet har Konica Minolta-optikk med 35x optisk zoom tilsvarende 36-1260 mm brennvidde omregnet til 35 mm-format.

Den medfølgende programvaren skal gjøre det enkelt å brenne videoopptakene på dvd-plate. Med tilbehøret CD-VD3 kan man lage dvd uten å bruke pc, ifølge Panasonic.

Videokameraet har «Laserberøringsbetjening», som innebærer at rullelisten og knappene er berøringsfølsomme. Du behøver bare å føre fingeren opp eller ned på listen for å velge menyalternativ. Et blått markeringsfelt følger fingerens bevegelser. Du berører aldri selve lcd-skjermen, så den blir ikke skitten eller flekkete, ifølge JVC.

Lcd-skjermen på 2,7 tommer har Auto Backlight-funksjon som automatisk justerer lysstyrken om man filmer inne eller ute. Med Auto Power On/Off-funksjonen tar man ut/inn lcd-skjermen og kamera starter/stenges av. Med Quick Start-modus aktivisert starter kamera på under et sekund, ifølge JVC.

LES OGSÅ: Projektor med superhøy kontrast

Kameraet er 54 mm bredt, 68 mm høyt og 111 mm dypt.

Programvaren som følger med, fungerer med Windows XP og Vista.

Mer info: www.jvc.no .

Les om:

Foto/video