Vil fikse feil i Flash Player

Vil fikse feil i Flash Player

Adobe vil fortsette å levere feilrettinger til Flash Player for Android, men vil ikke si hvor lenge.

Adobe lanserte som kjent den siste versjonen av Adobe Flash Player for Android-mobiler, versjon 11.1, før helgen Etter dette kommer det ikke noen nye versjoner av den omstridte Flash Player for mobile enheter.

Men Adobe lover å fortsette å levere feilrettinger – bug fixes – til Flash Player for mobile enheter en stund til. Hvor lenge det vil skje, vil imidlertid ikke Adobe si noe sikkert om, melder PC World USA .

I en bloggmelding i forrige uke varslet Adobes sjef for interaktiv utvikling, Danny Winokur, at selskapet ville lansere én versjon til at Flash Player for Android og for RIMs PlayBook-nettbrett. Deretter vil det ikke komme noen flere versjoner, ettersom Adobe har besluttet å droppe Flash for mobile enheter og satse på HTML5 isteden.

Kritiske feilrettinger

Likevel lover Adobe å følge utviklingen nøye og komme med kritiske feilrettinger og sikkerhetsoppdateringer for de eksisterende versjonene av Flash Player.

Andre i Adobe-systemet har bekreftet utsagnet.

Men Adobe vil ikke si noe om hvor lenge slike oppdateringer kan påregnes. Adobes informasjonsavdeling ville ikke gi noen kommentar om dette da spørsmålet dukket opp før helgen.

Fra enkelte brukermiljøer er det kommet negative kommentarer til mangelen på en klar tidsfrist fra Adobes side. Blant annet spekuleres det nå i om Adobe kan være bundet på dette området av avtaler med leverandører av mobiltelefontjenester, ifølge PC World USA.

Ingen tidsplan

Adobe har for øvrig helt andre rutiner på oppdateringer og feilrettinger enn for eksempel Microsoft. Mens Microsoft holder liv i sine programvareversjoner etter en fastsatt tidsplan – fem år for konsumentprodukter, 10 år for bedriftsprogramvare – har ikke Adobe noen slik kjøreplan.

I stedet lover Adobe bare å støtte den nåværende versjonen samt den foregående.

Det har også hendt at Adobe har trukket ut pluggen tidligere og begrunnet det med endringer i markedsforholdene. I februar sørget Adobe for å pensjonere Flash Player 9 til tross for at Flash Player 11 ennå ikke var gjort tilgjengelig. Begrunnelsen var blant annet en beskjeden markedsandel på bare to prosent.

Oppdateringen av Flash Player til versjon 11.1 i forrige uke gjelder for øvrig ikke bare for Android- og PlayBook-versjonene, men også pc-versjonene, det vil si for Windows, Mac OS og Linux. Oppdateringen omfatter blant annet 12 kritiske feil. I alt er Flash Player blitt oppdatert ni ganger i år.

Les om:

Foto/video