Virgin legger ned musikktjeneste

Virgin legger ned musikktjeneste

Virgin stenger nettbutikken Virgin Digital, et Windows Media-basert alternativ til Apples Itunes.

Muligheten til å kjøpe enkeltnedlastinger ble stanset fredag. Abonnentene vil fortsatt ha tilgang til sine samlinger, men bare en måned til. Sanger solgt på Virgin har hatt DRM-teknologi innebygd som har begrenset avspillingsmulighetene, selv om det har vært tillatt å lage reservekopier.

Virgin har ikke oppgitt noen grunn for at butikken stenges, skriver The Register. Tungvint forretningmodell, mon tro? Det er bare et par uker siden Sonys nedlastingstjeneste Connect også ble lagt ned.

LES OGSÅ: Sony kobler fa Connect

Selskapet ble startet opp for drøyt 30 år siden med utgivelsen av Sex Pistols-klassikeren "Never Mind The Bollocks". Senere ble Virgin flyselsskap, mobilselskap og kabel-tv-leverandør. Nå satser selskapet i stedet på en ny tjeneste for streaming-teknologi. Virgin Media vil utnytte alle de nevnte kanalene i sin nye musikktjeneste.

LES OGSÅ: DRM-fri musikk på Itunes

Verken Virgin Digital eller HMV har lykkes med sine britisk-initierte nedlastingstjenester. Så vel Itunes som Napster UK, og attpåtil kontroversielle, russiske AllofMP3.com, har vært langt mer populære tjenester.

Foto/video