Vizrt i regnskapstrøbbel

Vizrt i regnskapstrøbbel

Amerikanske regnskapsregler sendte Vizrt-aksjen ned ti prosent. Men både omsetning og driftsresultat øker.

På grunn av amerikanske regnskapsregler kunne ikke grafikk- og medieselskapet Vizrt inntektsføre en omfattende ordre i USA. Dermed bommet administrerende direktør Bjarne Berg på egen guiding som tilsa en omsetning på 25 millioner dollar, skriver Finansavisen.

LES OGSÅ: Vizrt vokser i Asia

Etter at det amerikanske prosjektet i all hast ble trukket ut av tallene, endte omsetningen på 24 millioner dollar i andre kvartal. Markedet likte ikke nyhetene, og sendte aksjen ned ti prosent. 24 millioner dollar er likevel en økning på 14 prosent fra tilsvarende periode i fjor. Driftsresultatet endte på fire millioner.

Vizrt leverer verktøy for å utvikle grafisk innhold til tv-selskaper verden over. I tillegg sikret selskapet seg nettpubliseringsløsningen Escenic tidligere i år. Mange av løsningene som leveres er skreddersydde etter tv-selskapenes egne ønsker.

- Dette gjør at det er veldig vanskelig å prise en leveranse. Det skal lite til før en leveranse forskyves og vi må bruke flere konsulenttimer på et prosjekt enn vi regnet med, sier Berg til Finansavisen.

LES OGSÅ: Vizrt kjøper Escenic

Les om:

Foto/video