VLC 2.0 får helt nytt grensesnitt

VLC 2.0 får helt nytt grensesnitt

Storoppdatering av mediespilleren for Mac rett rundt hjørnet.

VideoLAN, utviklerne bak mediespilleren VLC, har nettopp sluppet den første slippkandidaten av VLC 2.0.

For Mac-brukere byr VLC 2.0 på en rekke nyheter, deriblant et nytt iTunes-inspirert grensesnitt, støtte for Blu-ray-avspilling (ukrypterte filer) og helskjermmodus i OS X Lion.

Mye nytt

Hva gjelder det nye grensesnittet har denne endringen vært ventet allerede siden 2009. Den ferdige designen er imidlertid ganske annerledes enn de første skissene vi så for tre år siden.

Det er nå mulig å velge mellom et tradisjonelt lysegrått tema og et mørkere tema. Spillelister og video deler dessuten nå samme vindu, derav iTunes-sammenligningen.

Ellers kommer nye VLC med støtte for å spille av filmer inne i rar-arkiver og bedre håndtering av undertekster, ifølge Macworld Sverige. Det er også støtte for VLCs lua-baserte utvidelser, som lar deg få informasjon om filmer som spilles fra Allociné, publisere til Twitter og så videre.

Last ned nå

Den ferdige versjonen av VLC 2.0 er ventet senere denne uken, men orker du ikke vente et sekund lenger, kan du laste ned VLC 2.0.0 RC1 for Intel- og PPC-baserte Mac-er her.

Og forresten: VLC 2.0 vil også slippes for Windows, men ikke med det samme nye grensesnittet som for OS X.

Alternativer

Hvis du misliker VLCs nye utseende eller programmet generelt, finnes det flere alternative mediespillere for Mac, deriblant Movist, MPlayerX og MPlayer OS X Extended.

Foto/video