VLC lansert for iPad

VLC lansert for iPad

Se filmer og tv-serier i alle formater på iPad med VLC Media Player.

Gledelige nyheter for den som har iPad - nå er VLC Media Player tilgjengelig som en gratis nedlasting i App Store. iPad-applikasjonen ble sendt inn til Apple for godkjenning for bare to uker siden, og er den første populære mediespilleren fra en tredjepart som får innpass på Apples programbutikk.

LES OGSÅ:

VLC kommer til iPad

"Alle" formater

Den største fordelen med applikasjonen er at du kan overføre videoklipp og filmer uten å måtte konvertere dem til iOS-vennlige formater som H.264 eller MPEG-4.

Vi har prøvekjørt VLC Media Player for iPad, og har stort sett bare lovord å komme med. App-en ser ut til å takle AVI, Xvid og Divx helt fint, men mer krevende HD-videofiler i MKV-formatet (x264) er det verre med. iPad-en kom selv med en advarsel om at maskinvaren var for dårlig til at avspillingen ville fungere optimalt.

Noe av det beste med VLC-spilleren på iPad er at du ikke trenger å streame videoer over nettverket fra datamaskinen din. De er lagret på iPad-en og du laster ganske enkelt bare opp filene via iTunes. Spesielt kjekt når man er ute på tur. Streaming over nettverket som med for eksempel Air Video hadde selvsagt vært nyttig, kanskje først og fremst for å få spilt av de krevende videofilene, og forhåpentligvis kommer dette i en senere versjon av programmet.

LES OGSÅ:

Alternativ videospiller på Mac-en

iOS 3.2

VLC Media Player krever en iPad med iOS 3.2 installert. Den fungerer visstnok ikke i betaversjonen av iOS 4.2, som kun er tilgjengelig for registrerte Apple-utviklere. Utviklerne bak VLC for iPad lover at en versjon for iPhone og iPod touch slippes innen kort tid. Les mer hos Applidium.

VLC er ansett som en av de beste mediaspillerne på markedet. Det er fri programvare, og spiller de fleste mediefiler uten at du må installere kodeker ved siden av. Programmet fungerer på både Windows, Mac og Linux.

Les om:

Foto/video