VLC på Mac får nytt grensesnitt

VLC på Mac får nytt grensesnitt

Må bli mer Mac-lignende. - Apple ønsker oss ikke på plattformen, sier utviklerne.

VLC er en mediespiller basert på åpen kildekode og er populær både blant Windows-, Mac- og Linux-brukere.

Tidligere denne uken ble det kjent at VLCs fremtid på Mac var uviss. Årsaken var mangel på utviklere.

Nettstedet MacNN skrev at utviklingen av 64-bitersversjonen av VLC allerede var stoppet opp og at VLC 1.1.0 trolig kom til å bli den siste versjonen av VLC på Mac - noe som fikk mange Mac-brukere til å rase.

Det ser imidlertid ut som om situasjonen ikke er så dramatisk som man først trodde.

- VLC på Macs død er betydelig overdrevet. VLC-kjernen og de fleste andre tilleggsprogrammer fungerer fint, bare ikke OS X-grensesnittet. Som en konsekvens av dette må VLC på Mac kanskje bruke Quicktime-grensesnittet i fremtiden. Vi kommer kanskje med et alternativ i nærmeste fremtid, skriver VideoLAN i en melding.

Tanken er at VLC skal bli mer "Mac-lignende" i løpet av neste år, men da trengs folk som har kunnskaper i Objective-C og vet hvordan man programmerer i Cocoa og Xcode.

«Lunettes»

Kodenavnet for det nye grensesnittet er «Lunettes». I tillegg til en oppfriskning av grensesnittet, inngår blant annet 64-bitersstøtte, muligheten for å fortsette avspillingen der man var etter omstart og bedre visualisering av media, blant annet når man strømmer video over nettverk, skriver Macworld.se. Målet er at en testversjon skal være klar allerede i neste måned.

Nøyaktig hvorfor utviklingen av grensesnittet har skiftet retning er ikke klart, men ifølge VideoLAN er Apple delvis skyldig i endringen.

- Apple ønsker oss ikke på Mac-plattformen. De blokkerer oss og nekter å forklare hvorfor, skriver VideoLAN.

Nå leter VLC etter ivrige Mac-utviklere som kan tenke seg å bidra med sine kunnskaper. Informasjon om hvordan du kan bidra til prosjektet, finner du hos VLC.

Les om:

Foto/video