Voddler med Android-applikasjon

Voddler med Android-applikasjon

Snart kan du se Hollywood-filmene på mobilen din.

Svenske Voddler kalles ofte for "film-Spotify", og er en tjeneste som lar deg se filmer gjennom nettet på samme måte som Spotify gir deg musikk.

Selskapet har et mål om å få tjenesten inn på de fleste plattformer, og skal nå innta mobilen.

- For første gang kommer nå mobilbrukerne til å kunne se annonsefinansiert, lovlig Hollywood-film direkte i mobilen, samtidig som annonsørene når den etterlengtede "innerlommen” på forbrukerne, sier Voddlers markedssjef Björn Isakson i en pressemelding.

Film og fjernkontroll

Først er det Android-mobiler som får en Voddler-applikasjon, og den skal komme i løpet av mai. Hvorfor de går for nettopp Android, og ikke for eksempel Iphone, sier ikke selskapet noe om.

Applikasjonen kan vise filmer, trailere og hva dine venner ser på. Den skal også kunne fjernstyre Voddler-klienten du har installert på pc-en. Det sies ingenting om applikasjonen får en nedlastningsfunksjon, slik at man kan se filmer om man for eksempel er på et fly uten nett-forbinnelse. Blant annet Spotify sin mobilapplikasjon har en slik funksjon.

Å laste den applikasjonen blir gratis. Det er også gratis å bruke Voddler, men noen filmer koster penger, det er reklame på de som er gratis og man betaler selvsagt for internett-forbinnelsen.

Mobiler og tv-er

- Ettersom Voddler arbeider med en ”cloud computing”-løsning der filmene ligger i nettskyen, er den sømløse integrasjonen mellom de ulike vinduene og plattformene enkel, forteller teknologidirektør Stefan Anjou i Voddler.

- I dag streamer vi våre filmer til pc-en i best bilde- og lydkvalitet på markedet. Det kommer vi også til å gjøre til mobilen og senere til den Internett-tilkoblede tv-en, avslutter han, og sikter i føreste rekke til Android-baserte tv-er som nå rulles ut.

Foto/video