Warner dropper HD-DVD

Warner dropper HD-DVD

Filmgiganten Warner Brothers har valgt side i tvekampen melom Blu-ray og HD-DVD. Toshiba og Microsoft er snart isolert i formatkrigen.

Warner dropper altså HD-DVD og innleder et monogamt forhold til Sony-formatet Blu-ray. Årsaken er manglende etterspørsel etter filmtitler i HD-DVD-formatet.

Ifølge Kevin Tsujihara, som leder Warner Bros Home Entertainment Group, har kampen mellom de formatene gjort forbrukerne "forvirret likekyldige til høy-definert bildeteknologi". Warner kunngjorde sin beslutning om å droppe HD-DVD på fredag.

Formatkrigen har vært en bremse for spredningen av den nye teknologien, mener Warner-sjefen, som mener det er åpenbart at forbrukerne foretrekker Blu-ray. Som en mager trøst til Toshiba, arkitekten bak HD-DVD, sier Tsujihara at selskapet ser fram til å jobbe sammen med Toshiba på " andre prosjekter".

LES OGSÅ: Samsung kombinerer HD-teknologier

Toshibas talspersoner skal være svært overrasket over beslutningen. Selskapet peker på at det ble solgt flere spillere og pc-er med HD-DVD-kapasitet enn Blu-Ray-spillere i USA i 2007.

Warners beslutning kan sette fart i formatkrigen. Blant selskapene som støtter HD-DVD er filselskapene Paramount og Universal, videoprodusenten HBO Video samt Microsoft og Intel.

Foto/video