WiMP får Spotify-import

WiMP får Spotify-import

Den norske musikktjenesten med etterlengtet funksjon.

Hittil har det vært umulig å overføre godt innarbeidede spillelister fra Spotify til WiMP. Dette har kanskje gjort at du som Spotify-bruker har latt det bli med tanken å svitsje til WiMP. Du er ikke den eneste. Ifølge WiMP har import av Spotitfy-spillelister vært den mest etterspurte funksjonen blant brukerne. Frem til nå.

I en splitter ny versjon av WiMP introduseres en ny tjeneste for import av Spotify-spillelister. WiMP lanserer samtidig eksportfunksjonalitet, og oppfordrer bransjen til bruk av åpen standard for å kunne videreutvikle fullstendig import og eksport og stimulere til økt musikkbruk.

- Vi mener at musikksamlingene skal være brukerens egen eiendom og at alle streamingtjenester derfor bør tilby import og eksport av spillelister og favoritter som brukerne selv har bygd opp. Per i dag er denne funksjonaliteten svært vanskelig å utvikle, siden det ikke finnes en bransjestandard og ingen andre tjenester har åpnet for dette, sier Per Einar Dybvik fra WiMP, i en pressemelding.

- Vi nå laget en betaversjon, og med den ønsker vi å oppfordre bransjen til å åpne opp

WiMP ser for øvrig også på muligheten til å importere fra tjenester som iTunes og Winamp.

- I WiMP er vi for en åpen standard, slik at vi kan la brukerne fritt overføre musikksmaken sin mellom de ulike tjenestene dersom de skulle ønske å bytte. Vi ser heller ingen grunn til å låse brukere inne i WiMP og tilbyr derfor eksportmulighet fra vår side, sier Dybvik.

Bra, men uferdig

I betaversjonen er det mulig å importere spillelister fra Spotify, og eksportere spillelister til et RSS eller XSPF-format. Betastempelet gjør at funksjonene ikke nødvendigvis fungerer 100 prosent.

Ifølge WiMP tilbyr ikke Spotify noen enkel funksjon for å hente ut spillelisteinformasjon, så en liten "work-around" må til for å importere musikken fra den svenske til den norske musikktjenesten.

  • Gå til Spotify og finn spillelisten du ønsker å importere.
  • Marker en sang i listen, og marker så alle sangene sangene ved å trykke på (Ctrl-A eller Cmd-A). Kopier deretter informasjonen til utklippstavlen (ved å trykke på Ctrl-C eller Cmd-C).
  • Gå til WiMP og trykk på Importer spilleliste.
  • I dialogboksen som dukker opp, velg et spillelistenavn og klikk på Importer spilleliste fra Spotify.
  • Når importen er ferdig, vil du få beskjed om hvor mange låter som er blitt funnet og importert.

Prosessen er relativt enkel, til tross for at man må inn og manuelt kopiere sangene fra Spotify-spillelistene. I våre forsøk kom det meste av musikken med, men ikke alt; dette skyldes blant annet at metadata og navn ikke er den samme, og at musikkbiblioteket i Spotify i WiMP ikke nødnvendigvis er det samme. Det kan være lurt å gå gjennom listen når den er overført i WiMP for å sjekke at du har de riktige låtene (og for eksempel ikke karaoke-versjonen).

I tillegg til nye funksjoner for import og eksport av spillelister, kommer den nyeste Wimp-versjonen med oppdaterte sjangersider, som skal gjøre det lettere for brukerne å finne fram blant musikken som finnes i den norske musikktjenesten.

Spotify fortsatt større enn WiMP

Nesten halvparten av alle nordmenn har allerede tilgang til streamingtjenester for musikk, ifølge en undersøkelse av Norstat.

Spotify er markedsleder med over en million brukere i Norge, først og fremst takket være et gratis, reklamefinansiert tilbud. Fra og med 1. mai ble riktignok gratistilbudet begrenset til 10 timer musikk i måneden. Betalabonnement hos Spotify koster 49 eller 99 kroner måneden, avhengig av om man vil ha støtte for mobilavspilling eller ikke.

WiMP byr kun på et abonnement for 99 kroner i måneden, da er mobilavspilling inkludert. I disse dager får for øvrig 700 000 norske husholdninger tilbud om WiMP gratis inkludert i sitt tv-abonnement fra Canal Digital.

Foto/video