Wimp med Roskilde-samarbeid

Wimp med Roskilde-samarbeid

Årets Roskilde-festival dedikeres egen funksjonalitet i musikkprogrammet Wimp.

Roskilde Festival er en av de mest populære årlige musikkfestivalene i Skandinavia, og deltakelse er nærmest en rite de passage for unge musikkelskere.

Nå skal festivalen samarbeide med musikktjenesten Wimp om å promotere festivalen, artistene og ikke minst musikken.

- Den grunnleggende kjærligheten til musikken skaper grobunn for et fruktbart og solid samarbeid, heter det i en pressemelding fra musikktjenesten Wimp.

Ett klikk er nok

- Musikken fra Roskildefestivalen er nå bare ett klikk unna, sier meldingen fra Wimp.

Wimp får sin egen Roskilde-side, og her kan du finne spillelister relatert til artistene som skal spille under festivalen, intervjuer med artistene, konkurranser og mye mer.

- Nå kan vi bedre enn noen gang før hjelpe våre musikkelskende festivaldeltakere å finne akkuratt deres nye favorittband, sier Rikke Øxner, musikksjef i Roskilde Festival.

Musikktjenesten stiller med egen lyttepost på selve festivalen, og her kan festivaldeltakere utforske musikk, få tips og utveksle favoritter.

- Det er viktig for oss at vårt publikum har mulighet til å oppdage noen av de mindre kjente navnene i programmet - og det helst før konsertene holdes, sier Øxner.

Nordmenn elsker Roskilde

Roskildefestivalen har lenge hatt en spesiell plass i det norske festivalpublikumets hjerter.

- Selv med en vill oppblomstring av norske festivaler er det fremdeles tusenvis av nordmenn på vei til Roskilde hvert år, sier Sveinung Rindal i den norske Wimp-redaksjonen.

Han sier at festivalen har hatt et godt søkelys på norske artister i løpet av de ti siste årene, noe som har bidratt til å gi inpass på nye scener både i Sverige og Danmark.

- Det håper vi også at Wimp kan bidra med, ved å gi et naturlig fokus på de nordiske artistene i forkant og under festivalen, sier Rindal.

Roskilde Festival 2012 går fra 5. til 8. juli, med oppvarming fra 30. juni til 4. juli.

Les om:

Foto/video