Wimp-nei fra Apple

Wimp-nei fra Apple

Forlanger endringer av norsk Spotify-konkurrent på iPhone.

Det har gått over åtte uker siden norske Aspiro sendte inn en iPhone-versjon av Wimp til godkjenning hos Apple. De fleste antok at dette ville være uproblematisk, ettersom konkurrenten Spotify fikk sin iPhone-klient gjennom nåløyet etter bare en måned.

Nå melder imidlertid digi.no at Apple i første omgang ikke har godkjent programmet for distribusjon i App Store. Problemet ligger i betalingsløsningen.

- Vi har fått et krav om å endre applikasjonen på grunn av at vi tillater betaling via mobilregningen, noe som er gjennomført, sier informasjonssjef Kristin Breivik Eldnes i Aspiro til digi.no.

Aspiro skal allerede ha etterfulgt Apples krav, og de håper nå at Wimp blir tilgjengelig i App Store innen kort tid. Det kan bety alt fra noen dager til flere uker.

Jernhånd

Apple har fått mye kritikk på grunn av godkjenningsprosessen på App Store. Selskapet stiller strenge krav til iPhone-utviklere, i noen tilfeller synes de å være i overkant strenge. Mange utviklere gir imidlertid uttrykk for at de er fornøyd med systemet og at det er enkelt å lage programmer for iPhone bare man følger reglene.

Wimp er en norsk musikkstreamingtjeneste laget av Aspiro og Platekompaniet i samarbeid med Telenor. Tjenesten koster 99 kroner i måneden og kan brukes på både Mac, Windows og Android-telefoner.

Macworld.no har allerede testet Wimp på iPhone og synes den er en verdig konkurrent til Spotifys løsning.

Les mer:

TEST - Wimp viser muskler på iPhone

Foto/video