Wimp skal lanseres i flere land

Wimp skal lanseres i flere land

Melder om gode tider, til tross for konkurranse fra kjempen Spotify.

Norske Wimp, et samarbeid mellom Telenor, Platekompaniet og Aspiro Music, er en av Spotifys konkurrenter i Norge Selv om Spotify gjør det stort her i landet, hevder Wimp at også de vokser.

- Vi vokser i et tempo vi er fornøyd med, sier informasjonssjef Kristin Breivik Eldnes, som riktignok ikke kan gå ut med konkrete antall brukere fordi det kan regnes som børssensitiv informasjon.

Norgesspesifikk musikk

Men hun er rimelig sikker på at Wimp er bedre enn Spotify på lokalplan i Norge, blant annet fordi de som norsk selskap jobber med å ha musikk tilgjengelig som nordmenn er opptatt av å høre på.

- Vi jobber hele tiden med å ha den beste katalogen. Det betyr at vi har en bred internasjonal katalog, og det betyr også at vi satser spesielt på norsk musikk. I det siste ser vi et økende konkurransefortrinn når flere og flere artister og plateselskaper velger å trekke seg fra Spotify – og går eksklusivt til Wimp, sier Breivik Eldnes.

Blant annet er de nye albumene til Skambankt, Karpe Diem og Lars Vaular eksklusivt tilgjengelig hos Wimp. Breivik Eldnes mener det er viktig for Wimps økonomi og relasjon med artister og plateselskaper, at de baseres på en betalingsform og ikke tilbyr gratistjeneste slik som Spotify.

- Wimp tror ikke på reklamestreaming og er opptatt av å lage en løsning som kan fungere på sikt for alle parter. Hvis artistene ikke er interessert i å være med i en tjeneste vil man til slutt ikke få noe å selge, så det er viktig for oss å skape en modell som alle ser fungerer.

Andre land

Et annet fortrinn hun mener Wimp har sammenlignet med Spotify, er redaksjonell deling, der Wimp-redaksjonen plukker ut nye og gamle favoritter, setter sammen spillelister og anbefaler «alt fra den rykende ferske plata til gamle gullkorn du hadde glemt».

- Slik ønsker vi å bidra til mye mer enn bare en stor database med søkemulighet – vi vil guide brukerne til å finne musikk, sier Breivik Eldnes, som kan legge til at også artistene selv kan lage spillelister, som har blitt tatt godt imot.

Aspiro jobber for ekspansjon av Wimp til flere land, og har allerede lansert i Danmark, i samarbeid med Telenor.

- Vi satser også på lansering i flere land fremover, sier informasjonssjefen.

Les om:

Foto/video