Wimponerende oppgradering

Wimponerende oppgradering

Wimp får Facebook-støtte og nye delingsfunksjoner. Sjekk nyhetene her!

Med Facebook-integrasjon, nye funksjoner for deling av musikk og enda mer redaksjonelt innhold tar folkene bak Wimp, norske Aspiro, igjen opp hansken i duellen med Spotify.

For der Spotify kan friste med gratis bruk, satser Wimp på at god funksjonalitet og bredt utvalg skal lokke norske brukere til å betale for deres alternativ.

I vår forrige test av den norske musikkstreaming-tjenesten lot vi oss særlig imponere av det redaksjonelle innholdet – de hyppig oppdaterte og fornuftige musikktipsene og anbefalingene du får servert.

Natt til onsdag ble programmet oppdatert til versjon 1.5.

Duell: Wimp vs Spotify - knepen norsk seier

Enda mer sosial

Sosiale medier har etter hvert blitt en utrolig viktig plattform innenfor alle bransjer og samfunnslag. Mange jublet da Spotify i mai fikk Facebook-integrasjon, det vil si at det ble mulig å dele musikk med Facebook-venner rett i Spotify-klienten. Aspiro hiver seg på bølgen, og har laget en lignende løsning i den nye versjonen av Wimp.

Wimps løsning fungerer på mange måter likt som i Spotify. Du kobler Facebook-kontoen din opp mot Wimp, deretter laster programmet inn alle vennene dine som har gjort det samme. Du kan gå inn på hver enkelt person i listen og se hva de har valgt å dele av sin favorittmusikk – artister, album, enkeltlåter og spillelister. Dette henger tett sammen med en annen forbedret funksjon; favoritter.

Dine favoritter

Wimp har fra starten av hatt et sterkt fokus på favoritter - det skal være enkelt å finne igjen musikken du liker aller best. Funksjonen har vært lett tilgjengelig i en egen favoritt-meny til venstre i Wimp-klienten.

I Wimp 1.5 har Aspiro tatt dette et skritt videre og flyttet favorittene til hovedskjermbildet (se artikkelbildet øverst). Menypunktet ”Mine favoritter” finnes fortsatt i venstremenyen, men dine favorittartister, -album og -låter finner du nå i et helt nytt og langt mer oversiktlig grensesnitt. Wimp har tidligere fått skryt for sin brukervennlige design, og den nye favoritt-funksjonen følger opp dette på en forbilledlig måte.

Markering av favoritter gjør du ved å trykke på en stjerne som befinner seg ved siden av en artist, låt, album eller spilleliste. Favorittene blir automatisk delt med dine Facebook-venner i Wimp-klienten, men du kan styre hva som vises ned til den minste detalj. Du kan velge å ikke dele noe i det hele tatt, om du ønsker det. Musikken kan enkelt deles på både Facebook og Twitter.

En annen viktig endring er at det nå er mulig å abonnere på andres spillelister. Dette gjør du ved å markere en spilleliste som favoritt. Alle endringer som gjøres av spillelistens eier vil oppdateres automatisk også hos deg. Tidligere har man bare kunnet lagre et ”snapshot” av spillelisten, noe som fortsatt også er mulig.

Albumlister har for øvrig fått en ny avspillingknapp som lar deg spille de mest populære låtene fra alle platene i listen.

Oppdag ny musikk

Aspiro sier til PC World Norge at et av formålene med Wimp er å guide brukerne gjennom det enorme utvalget musikk som finnes i musikktjenesten. Dette gjør de med blant annet en flott presentert forside som består av topplister, anbefalte spillelister og albumlister.

Det er også laget en ny funksjon kalt "Kritikerfavoritter" (som du finner under "Sjangerlister"), som utarbeider topplister basert på plateanmeldelsene til et utvalg norske og utenlandske medier. Dermed slipper du å selv måtte tråle deg gjennom alle slags nettsteder for å finne ut hvilken plate du bør høre på akkurat nå.

Les mer:

Slik er Wimp

Konkurrenten Spotify

Det er vanskelig å omtale Wimp uten å nevne Spotify, den populære svenske musikkstreamingtjenesten som har over 600 000 brukere bare i Norge. Debatten om hvilken av de to som er best er tidvis opphetet. Men akkurat som i den evigvarende striden mellom Windows og Mac, er det i bunn og grunn dine personlige preferanser og behov som avgjør. Begge programmene er gode, og har sine fordeler og ulemper. Trenger du hjelp eller inspirasjon til å finne ny (og særlig norsk) musikk, er Wimp uten tvil det beste alternativet.

Test:

Wimp viser muskler på iPhone

iPhone-multitasking!

Wimp finnes også på Android og iPhone. Android-versjonen har akkurat blitt sluppet i en offisiell versjon på Android Market, og kan skilte med blant annet Last.fm-scrobbling samt en egen widget.

I forrige måned godkjente Apple dessuten en iPhone-versjon av Wimp for distribusjon på App Store. Mens denne omtalen ble skrevet, ble en oppdatert versjon av iPhone-app-en lagt ut for nedlasting, med blant annet støtte for multitasking i det nye operativsystemet iOS 4. Det betyr at iPhone-brukere endelig kan lese pcworld.no med sin omhyggelig komponerte Wimp-spilleliste i bakgrunnen. Vi ønsker Apple velkommen etter!

Wimp kjører på både Windows, Mac og Linux. Tjenesten krever et abonnement som koster 99 kroner i måneden, men du kan prøve den gratis i 30 dager. Last ned Wimp 1.5 her.

Les om:

Foto/video