Xbox 360 Elite bekreftet

Xbox 360 Elite bekreftet

I slutten av april vil en ny og oppgradert Xbox 360 finne veien til butikkhyllene.

Etter mye spekulasjon og utallige rykter den siste tiden, tar Microsoft bladet fra munnen og bekrefter at en ny Xbox 360 er på vei.

LES OGSÅ: Ny Xbox 360 på vei

De siste par ukene har det kommet små lekkasjer med bilder og informasjon om den nye, svarte 360-en, samtidig som Microsoft har nektet å uttale seg. Nå bekrefter selskapet i en pressemelding at alle bildene og ryktene har vært sanne.

Den nye 360-en vil hete Xbox 360 Elite, den vil være svart, og den vil ha en harddisk på 120 gigabyte, mot 20 gigabyte i Premium-utgaven.

For de som har kjøpt ny flatskjerm er nok ikke fargen eller den større harddisken den største nyheten. Microsoft har nemlig valgt å putte en HDMI-port i den nye 360-en.

Dette er noe mange har etterlyst helt siden konsollen først kom på markedet for over ett år siden, og som Sony har brukt som et av argumentene for hvorfor deres nye konsoll, PS3, er den beste.

Microsoft vil samtidig slippe nytt ekstrautstyrt, som håndkontrollere, batterier og headset i svart farge for å matche den nye konsollen.

Xbox 360 Elite vil komme i salg i USA 29. april, og vil koste 479 amerikanske dollar, Premium-utgaven koster per i dag 399 dollar i USA.

Ifølge Microsoft vil det også være mulig å kjøpe den nye harddisken løst for 179 dollar.

LES OGSÅ: Den ultimate påskesekken

Foto/video