Zune kommer til mobilen

Zune kommer til mobilen

Etter mange rykter og spekulasjoner den siste tiden, er det mye som nå tyder på at Microsoft vil gi Zune-funksjonalitet til Windows Mobile.

Det har lenge versert rykter om en kommende Zune-mobil, basert på Microsofts portable mediespiller. Hvorvidt en slik telefon fortsatt er en mulighet er ikke sikkert, men mye tyder nå på at Microsoft i det minste vil gi Zune-funksjonalitet på mobiltelefoner med Windows Mobile operativsystemet.

Det er i et intervju med Cnet News at Microsoft-sjef Steve Ballmer hinter om at det jobbes med å portere Zunes programvare til å fungere på Windows-mobiler. I intervjuet blir Ballmer videre spurt om hvor viktig den ikke fullt så vellykkede Zune-spilleren er for Microsoft.

Ifølge Microsoft-sjefen er selve programvaren vel så viktig som den fysiske spilleren, og selskapet ser for seg at Zune-programvaren vil porteres til flere forskjellige plattformer.

Hvorvidt en av disse vil være selskapets spillkonsoll, Xbox 360, sier Ballmer ikke noe om. Det er nemlig per i dag ikke mulig å synkronisere Zune mot spillkonsollen.

I et forsøk på å klargjøre ytterligere forklarte Ballmer seg slik:

- Vi har alltid sagt av programvare og tjenester er viktige elementer for Zune, og det føles naturlig å utvide Zune-opplevelsen til andre enheter.

Foto/video