Four Leaf skal selge for EMC

For å sikre større utbredelse av sine produkter har EMC inngått en nordisk distribusjonsavtale med Four Leaf Technologies AS.
-- Vi har dårlig erfaring med kanal, sier Per Yngland, daglig leder i EMC i Norge.

Hva Yngland referer til er at EMC tidligere ikke har hatt noe godt apparat til å følge opp distributører. Like fullt selges en vesentlig andel av EMCs produkter av partnere. Det er de store it-leverandørene, som Dell, Fujitsu Siemens og Steria, som står for omsetningen.

-- Vi har et tyvetalls store kunder som vi selger til direkte. Vi ønsker en selvhjulpen kanal. Derfor er det viktig med et støtteapparat bak for å bygge opp omsetningen, påpeker Per Yngland.

Bygger kanal

-- Vi er flinke til å bygge kanal, fremhever Tom Christensen, administrerende direktør i Four Leaf Technologies.

Four Leaf var opprinnelig en dansk distributør som er blitt kjøpt opp av det franske firmaet LOGIX, som foruten Norden opererer i Belgia, Frankrike, Luxemburg, Marokko, Nederland, Polen og Spania.

-- Vi fokuserer hundre prosent på å være den mest attraktive partneren for forhandlere, løsningsleverandører og systemintegratorer. Det er derfor av stor betydning å ha et bredt utvalg å tilby, fortsetter Tom Christensen.

Utvalget til Four Leaf omfatter Computer Associates, EMC, Emulex, Hewlett-Packard, IBM, Overland, Sanrad, Tandberg Data, Tivoli Systems og Veritas.

-- Vi har spennende produkter. Vi bygger opp et støtteapparat og telemarketing, fremholder Arne Aashildrød, kanalsjef i EMC.

Særlig småprodukter

I avtalen inngår alle produktene til EMC, både programvare og lagringssystemer, like fra det minste Clariion AX100 til 40.000 kroner til Symetrix DMX til flere millioner kroner. Det er de minste produktene Four Leaf særlig skal ta seg av.

-- Vi bygger opp et eget team av medarbeidere som skal jobbe med EMC, for å kunne hjelpe våre partnere å konfigurere korrekte storageløsninger hos kundene, slik at både kunder og partnere er sikret en optimal løsning, forklarer Tom Christensen.

Målet er å komme tidligere inn i avtalene. Det er programvarekompetanse som skal hjelpe Four Leaf, og partnerne skal være med fra begynnelsen av anskaffelsen av en ny it-løsning, ikke bare etter valget er gjort og lagring skal vurderes.

-- Vi har levert mye til bedrifter med 50 ) 150 ansatte. Mange bedrifter har holdt igjen. De har klare behov. En rekke av de mindre har ikke en egen it-ansvarlig person, avslutter Tom Christensen.