Fra iTunes til Spotify

Fra iTunes til Spotify

Slik overfører du spillelister og album fra iTunes til Spotify.

Selv om stadig flere bruker streamingtjenester som Spotify til å spille av musikk, er det fortsatt mange som sverger til iTunes og andre medieavspillere.

iTunes-brukere har likevel nytte av Spotify, og nå har det kommet et verktøy som gjør det enda enklere å bruke de to programmene samtidig ved at det "overfører" iTunes-musikk automatisk til den svenske streamingtjenesten.

Unify heter programmet som finnes både for Mac og Windows. Det er basert på Adobe Air og koster 1,99 pund, cirka 18 norske kroner, å registrere. Du kan prøve det gratis, men funksjonaliteten er da noe begrenset.

Nesten enkelt

Unify er ganske enkelt å bruke. Programmet går raskt gjennom en liste for å sjekke om musikken i iTunes-biblioteket ditt er tilgjengelig i Spotify. Husk imidlertid å krysse av for hvilket land du bruker Spotify fra - musikktilgangen varierer fra land til land. Sanger som finnes i Spotify markeres med en grønn Spotify-logo.

Å overføre musikken til Spotify er ikke helt intuitivt - du er nødt til å dra og slippe spillelistene eller musikken over i Spotify manuelt. Det er til gjengjeld ganske lett når du først kommer i gang. Du kan legge over låter, album og spillelister. iTunes' forhåndsdefinerte spillelister tas også med.

Nå spør du kanskje hvorfor du skal ha iTunes-musikken din i Spotify? Det kan være kjekt om du vil dele en favorittliste med venner eller om du har laget en knallbra partyliste du vil spille på en annens fest.

Last ned Unify her. Se demonstrasjonsvideo under:

Unify - Transfer your iTunes playlists to Spotify from Nic Mulvaney on Vimeo.