Fra konkurs til kakse

Fra konkurs til kakse

Kantega har slått seg opp på konkursen til Mogul. Fjorårets seks siste måneder viser knallresultater og det er mer i vente. Kjøp av fordringer fra boet ga en ekstragevinst på 4,3 millioner kroner.
I fjor sommer satt svenske Mogul ned foten for den norske datteren. Mogul Norge ble slått konkurs til tross for at de som jobbet i selskapet mente at det var liv laga fremdeles.

40 av de tilsammen 56 ansatte i selskapet kom til enighet med boet, og kjøpte selskapet. Hver og en tok en viss risiko ved at de tok opp personlig lån for å finansiere kjøpet.

Det viste seg å være en svært gunstig handel. Etter drift i seks måneder i fjor kan Kantega vise til en omsetning på nesten 18 millioner kroner, og et driftsresultat på tre millioner.

-- Vår driftsmargin slår alt vi har av konkurrenter, fastslår administerende direktør Jon Øyvind Eriksen.

Ekstragevinst

I tillegg til et pent driftsresultat, oppnådde selskapet et resultat før skatt på 7,3 millioner kroner. Ifølge Eriksen er 4,3 millioner kroner ekstraordinære inntekter i forbindelse med at de fikk kjøpe utestående fordringer fra boet til en rabattert pris.

Disse fordringene har Kantega klart på drive inn i og med man fortsatte allerede igangsatte langsiktige prosjekter som eller villa ha blitt stoppet.

- Vi var de rette eierne som kunne realisere boet, sier eriksen.

Direktøren ser lyst på 2004. Selskapet har kuttet ut langsiktig årsbudsjettering, og fokuserer heller på kvartalsbudsetter.

- For første kvartal budsjetterer vi med en driftsmargin på cirka 15 prosent, sier han.

Skal bli flere

Siden oppstarten i sommer har selskapet fått flere nye kunder, og har allerede ansatt flere folk. Totalt jobber det nå 43 personer i selskapet og de 40 som ble med etter konkursen er alle eiere.

- Vi skal ha inn flere, men vi legger opp til kontrollert vekst.

I løpet av 2004 ser ikke Eriksen bort fra at selskapet teller 50 hoder.

Mesteparten av overskuddet for 2003 vil bli pløyet tilbake i bedriften, men 800.000 vil gå til eierne som var med å ta risiko i forbindelse med oppstarten. Det ble også utbetalt julebonus på 10.000 kroner til hver enkelt ansatt.

Eriksen mener at eierskap av de ansatte gir mer glede og bedre innsats, samt en mer demokratisk bedrift. Han mener at det er den store forskjelle på de nåværende og tidligere eierne.

- Tidligere ble prioriteringene lagt i Sverige og det var kun kvartalsresultater. Nå setter vi prioriteringene selv. Flertallet bestemmer, sier Eriksen.

Kantega driver med it-konsulentvirksomhet.