Fra London til Stockholm

Fra London til Stockholm

Hyperions nye administrerende direktør, Johan Salenstedt, har som mål å bli kundenes førstevalg innen bedriftsanalyse og virksomhetsstyring.
Hyperions ferske administrerende direktør har returnert til hjemlandet med kone og fire barn, klar til å ta fatt på utfordringen i å styre verdens største leverandør av løsninger for Business Performance Management. Han skal styre driften fra det nordiske hovedkontoret i Stocholm. Salenstedt kommer rett fra IBM Lotus Software i London hvor han var europeisk salgssjef.

-- Hvorfor skiftet du jobb?

-- Jeg har lenge snust på Hyperions unike evne til å ta vare på sine kunder på en måte som gjør at de får maksimal verdi ut av sin investering. Med garanterte resultater er selskapet til stor nytte for kundene, noe som innebærer at det gir enormt mye å være en del av selskapet.

-- Hva er det beste/verste med å skifte jobb?

-- Å tre inn i Hyperion mens selskapet er på høyden med rekordresultater føles veldig bra. Det verste med jobbskiftet var kanskje å måtte forlate London og et selskap som IBM. Samtidig passet det bra å flytte hjem nå, på grunn av familien. Jeg går fra noe bra til noe enda bedre.

-- Din største utfordring i ny jobb?

-- Den største utfordringen blir kanskje å legge opp en strategi som resulterer i at vi kommer enda nærmere våre kunder med en utvidet kompetanse som overgår andre selskaper. Samtidig må vi markedsføre Hyperion ytterligere. Tross kunder som Posten, Norsk Hydro, Statoil, Orkla og Kværner er ikke selskapet så kjent.

-- Hvis du kunne valgt en bransje/karriere/utdanning helt på ny, hva og hvor ville du vært?

-- Da skulle jeg kjøpt et lite konferansehotell i Stocholm og jobbet med kompetanseutvikling innen IT og business.