Fra messehall til ølhall

Fra messehall til ølhall

For nordmenn på CeBIT er fredag kveld i Münchenerhalle et høydepunkt. Da kommer de sammen for å få med seg ompa-ompa, øl og svinknoke. Se bildene her.
Ølhallen som ligger rett ved CeBITs 27 haller har to ompaompa-orkester og kan ta i mot 3.000 øltørste mennsker. Forrige fredag var 300 av dem var norske. Gamle og nye kolleger samlet seg sammen med kunder, partnere og leverandører til svinemat, litervis med øl og dans på bordet.

Fire timer søvn

Rune Bjåland fra Pebecom var også med på den tradisjonsrike festen som IDG - utgiver av blant annet Computerworld - avholdt for 17. gang. For ham er kveldene på messe nesten like lange som dagene.

-- Vi er på stand og snakker med kunder fra klokken ti om morgene til sju på kvelden. Etterpå er det middag og natteliv i Hamburg med kunder og forbindelser. Det blir sjelden mer en fire timer søvn, forteller en hes Bjåland.

Det er niende gang han er på CeBIT. Pebecom har ingen egen stand, men er representert hos fire av sine leverandører. Hit blir kunder invitert for å se de nyeste og kuleste tingene som kommer på markedet. Rune har for det meste vært på Sennheisers stand i Hall 11.

-- Tyskerne er mektig imponert når vi toger inn med 25 stykker, gir alle et headset og en øl.

Samme folkene hvert år

I fjor tok Rune med de danske direktørene i Sennheizer med på ølhallen.

-- De var imponert over alle som var samlet, og at vi nordmenn greier å arrangere noe for så mange. Festen er et kjempebra tiltak og like bra som alltid. Her møter jeg de samme folkene år etter år.

Men han registrerer at det ikke er like poulært å dra til CeBIT som tidligere.

-- Vi må pushe mer på for å få folk nedover, og det er ikke mange nordmenn fra våre konkurrenter tilstede hos sine leverandører.

Før årets fest hadde Rune omvisning og kickoff med 25 kunder i et leid lokale ved siden av IBM. Han tror kundene setter pris på å møte nordmenn, og merker god respons når han er tilbake i Norge.

Selv om det er lite søvn og mye arbeid opplever han ikke messelivet som slitsomt.

-- Det er et kick å stå på messe, og det høye tempoet gir meg bare et ekstra gir. Det er en skikkelig positiv greie som gjør det lett å gå på jobb når jeg kommer hjem.

Se flere bilder fra Cebit her.