Fra nettverk til applikasjoner

Fra nettverk til applikasjoner

Nordensjef Jon Bjørnland sier farvel til 3Com etter mange år i amerikanernes tjeneste. Nå er nettverksnivået byttet ut med applikasjoner og lastbalansering.
Etter åtte år i 3Com takker Jon Bjørnland av som nordensjef, for å ta fatt på jobben som salgsansvarlig i Norge og Danmark i det relativt anonyme F5 Networks. Foreløpig er han eneste ansatte i Norge, og han skal operere fra sitt hjemmekontor.

-- Hvorfor skiftet du jobb?

-- Den viktigste grunnen var å få en ny utfordring, og få muligheten til å bygge opp en virksomhet i Norge. Sekundært det å lære ny teknologi.

-- Hva er det beste/verste med å skifte jobb?

-- Hmm, det beste vil jeg si er å lære noe nytt, få ny inspirasjon og få nye kolleger etter så mange år i 3Com. Det verste er det tradisjonelle, det å si farvel til kolleger i inn- og utland etter så mange år - spesielt dem i Europa.

-- Din største utfordring i ny jobb?

-- Jeg har vært 20 år i bransjen og har fått mye bagasje. Utfordringen er å sortere den bagasjen, ta med seg det viktigste og kaste det andre. Rett og slett se markedet med nye øyne og være åpen.

-- Hvis du kunne valgt helt på nytt en ny bransje/karriere/utdanning. Hva og hvor ville du vært?

-- Vanskelig å si. Jeg angrer ikke at jeg tok den veien jeg gjorde, med all reisingen og opplevelsene. Men det gir meg mye å jobbe med mennesker. Jeg trener barn i fotball, så kanskje noe innen det.