Fra pdf til Word

Et nytt program fra belgiske Scansoft konverterer dokumenter i Adobes pdf-format til fullt ut redigerbare Microsoft Word-dokumenter.
Scansoft PDF Converter for Microsoft Word er utviklet av Scansoft i samarbeid med Microsofts produktgruppe for Office-programmene. Produktet ble presentert i forbindelse med lanseringen av Office 2003.

Pdf er et populært dokumentformat for presentasjoner og brosjyrer, men er primært ment for lesing og ikke redigering. Scansoft-applikasjonen benytter en avansert form for sidesegmentering for å reetablere de logiske elementene i teksten som tekst, avsnittsflyt, grafikk, tabeller, overskrifter, i Word-format.

Brukeren slipper dermed å bruke tid på å gjenopprette slike dokumenter manuelt, dersom dette er et behov. Microsoft er, ikke overraskende, fornøyd med at noen har gjort denne jobben for dem.

-- Når man jobber med informasjon, er det viktig å ha mulighet til å arbeide sømløst mellom ulike applikasjoner. Vi er tilfreds med arbeidet Scansoft har gjort med Microsoft Office for at kunder skal kunne flytte sine pdf-dokumenter enkelt og raskt til Office-programmer som som Word 2003, sier Gytis Barzdukas, Microsofts produktsjef for Office.

PDF Converter støtter også konvertering av pdf-filer vedlagt epost i Outlook, og tilføyer en "Open PDF in Word"-funksjon i høyreklikkmenyen i Windows Explorer og Internet Explorer.

Progamvaren koster for 484 kroner for en enbruker-versjon, med rabatterte priser for større innkjøp.Mer informasjon om priser, funksjoner og volumlisenser finner du på www.canonsystems.no/pdfconverter.htm.