Fra Silicon Valley til Oslo for å få dyktige nok folk

De tar med seg amerikanske lønninger, bonuser og opsjoner og starter opp i Oslo. Vil du være med, så heng på.

Silicon Valley-selskapet Medallia kunne ha etablert sin første utviklingsavdeling i utlandet i et lavkostland. I stedet velger de Norge.

 

- Gjennom for eksempel EM og VM i programmering og andre internasjonale konkurranser har Norge med NTNU i spissen bevist at Norge har folk med ekstreme talenter. Vi ønsker både nyutdannede og erfarne utviklere velkommen til selskapet, sier Øyvind Grotmol, en av fire nordmenn som allerede jobber i selskapet.

 

Toppsjefen, Børge Hald, er også norsk.

 

Amerikansk lokkemat

 

- Med ekstremt dyktige medarbeidere, et dynamisk start-up miljø og Silicon Valley-nivå på lønn, bonuser og opsjonspakker, tror vi at vi vil klare å trekke til oss de aller beste i feltet med sans for entrepenørskap, sier Grotmol.

 

Medallia jobber innen et felt de kaller on-demand enterprise-applikasjoner. Produktet som har gitt selskapet finansielle muskler, er et system for oppfølging av kundetilfredshet.

 

Grotmol hevder de er markedsledere i sitt segment i hotell-industrien, en bransje som er spesielt opptatt av kundetilfredshet. Teknologien er industriavhengig og Medallia er nå i ferd med å tilpasse den til andre bransjer, som dagligvare, bilutleie, cruiseskip, gymkjeder.

 

- Vi trenger flere ekstremt dyktige folk. Vi kommer til Norge for å finne dette blant nordiske ingeniører og etablerer en ren utviklingsavdeling. Et dreamteam av kreative og analytiske ingeniører skal utvikle nye produkter og drive selskapet videre, sier Grotmol.

 

Java

 

Medallia skal raskt vokse til rundt 10 ansatte i Oslo. På lang sikt noen flere. Ny utvikling kommer til å foregå i Java, med databaser i bunn og webapplikasjoner som brukergrensesnitt.

 

- Så vi ser etter kompetanse innen Java, Servlets, SQL. Viktigere er det imidlertid å være en god  problemløser. Vi ser mer etter generalister enn spesialister. Vi er fremdeles en start-up, og utviklerne våre må arbeide innen brede felt.

 

Det nye Oslo-kontoret vil også bli hovedsete for Norden. Selskapet vil rekruttere utviklere fra både Sverige og Norge. Totalt har Medallia 25 ansatte i dag.

Les også: Jakter på Java-hoder.