Frankrike vil åpne Itunes for alle

Et lovforslag fra Frankrike kan tvinge Apple til å åpne opp Itunes Music Store også for dem som ikke har Ipod.

Bakgrunnen for lovforslaget som nå er fremmet av franske myndigheter er at alle skal kunne høre på sin musikk uavhengig av hva slags musikkspiller man eier.

 

Går dette forslaget igjennom skulle i praksis bety at det blir fullt lovlig å omgå dagens drm-beskyttelse (digital rettighetsforvaltning) i Frankrike, slik at man for eksempel kan konvertere kopibeskyttet musikk til et ubeskyttet format som MP3.

Må stenge butikken?

Ifølge Reuters kan det hende at Apple blir nødt til å stenge ned sin franske nettbutikk for å hindre en eventuell spredning av ubeskyttet musikk til andre land. Loven vil eventuelt også kunne berøre Microsoft, som også har kopibeskyttelse basert på drm-teknologi.  

 

Ironisk nok er formålet med det nye lovforslaget å oppmuntre til lovelig distribusjon av digital musikk og å hindre piratkopiering. Spørsmålet er om den franske musikkindustrien er villig til å ta risikoen med å slippe musikken fri.

 

Apple har valgt å ikke kommentere lovforslaget, og den franske musikkindustrien reagerer selvfølgelig negativt på forslaget.