Fransk storebror ser deg

Fransk storebror ser deg

Alcatel har lansert trådløse tilkoblingspunkter med automatisk justering av dekningsområde. Utstyret vet nøyaktig hvor alle brukerne er.
Omniaccess-produktene som ble lansert denne uka er Alcatels første trådløs-lansering rettet mot bedriftsmarkedet. Selskapet har til nå vurdert trådløs-markedet og -standardene som umodne.

Like god tilgjengelighet og oppetid som telenett, samme krav til tjenestekvalitet som i det kablede nettet og støtte for de fleste sikkerhetsstandarder, har vært blant designkravene.

Tynne aksesspunkter

Utifra det som presenteres på papiret har Alcatel brakt trådløs-utviklingen mange skritt videre i forhold til eksisterende løsninger. Blant annet gir sentralisert administrasjon av de "tynne" aksesspunktene lave driftskostnader samtidig som sikkerhet bedres fordi ingenting lagres ute i punktene.

Mest imponerende er likevel selve radioløsningen. Innebygget analyseverktøy gjør at aksesspunktene hele tiden vil optimalisere rekkevidden. Når nye punkter settes inn, justerer sendestyrken ned. Faller et av punktene ut, justeres effekten i de nærliggende stasjonene opp.

På samme måte gjør kontinuerlig trafikk-monitorering at basestasjoner i nærheten av områder med stor trafikk vil kunne øke rekkevidden for å ta unna deler av trafikken .

Posisjonerer

En sideeffekt av utstyrets avanserte analyseegenskapene er at brukerne kan lokaliseres nøyaktig. På et sykehus i Danmark viste tester at riktig posisjon kan bestemmes med en nøyaktighet på under 50 centimeter.

Antennene er laget slik at bare en etasje dekkes. Dermed blir posisjoneringen to-dimensjonal.

-- Tenk deg at noen prøver å ta seg inn i nettet. Da kan det være ganske kjekt å vite nøyaktig hvor vedkommende sitter, sier Stig Høgalmen, norgesansvarlig i Alcatels bedriftsdivisjon.

De nye trådløse Omniswitch-produktene er skreddersydd for ip-telefoni. Alcatel lanserer samtidig de to nye wlan-telefonene Iptouch 300 og 600. Men disse kan først ta i bruk når programvaren til Alcatels taleserver oppdateres til sommeren.

Sømløs overgang mellom nettverkssegmenter er derimot på plass.

-- Ovegangen mellom to lag 3 subnett skal ta mindre enn hundre millisekunder, lover Høgalmen.