Franske Microsoft-vinner

Franske Microsoft-vinner

Finalen i Microsofts verdensomspennede studentkonkurranse "Imaging cup" ble arrangert i Brasil. Det norske laget fikk hederlig omtale, men ingen topplassering.
Finalen i Microsofts teknologikonkurranse Imagine Cup ble arrangert i Sao Paulo i Brasil, hvor studenter fra hele verden konkurrerte om å utvikle den beste programvareløsningen som vil påvirke menneskers hverdagsliv.

Det norske laget besto av Jan-Kristian Markiewicz, Lars Kristian Hallingstad og Magnus Jahre, alle studenter ved NTNU i Trondheim.

Mer enn 10 000 studenter fra 90 land har deltatt i Imagine Cup i 2004. Studentene må gjennom regionale finaler før de beste løsningene kvalifiserer seg for verdensfinalen. Veien fram til verdensfinale i Brasil går gjennom en norsk og så en nordisk finale, som arrangeres i samarbeid med Telenor FoU. Etter at det norske laget vant den nordiske finalen i mai, var NTNU-trioen klar for verdensfinale i juli der de konkurrerte mot 35 lag.

Sterk finale

-- Å komme til verdensfinalen i Imagine Cup er en meget sterk prestasjon. Det er en rekke gode løsninger som blir slått ut allerede i de innledende regionale finalene. NTNU-laget har gjort en innsats det står respekt av, sier fagansvarlig for utdanning og forskning i Microsoft Norge, Petter Merok, i en pressemelding fra Microsoft..

Temaet for årets utgave av Microsofts Imagine Cup var 8smarte mobile løsninger8. Det norske bidraget i finalen består av en løsning som skal gjøre livet enklere for folk på reise. Ideen går ut på at alle transportselskaper i en region leverer sine rutetider til en felles base.

På pda eller mobiltelefon får den reisende beskjed om hva som er det beste rutealternativet til destinasjonen. Alle kjøretøy har en sender som gir beskjed om hvor kjøretøyet faktisk er, ikke hvor den skulle vært i forhold til rutetiden. Dermed får den reisende beskjed om forsinkelser og systemet foreslår en annen løsning for å komme fram til destinasjonen.

12 lag gikk videre til en finalerunde der det franske laget gikk av med seieren. Dommerne besto av eksperter fra universiteter, Microsoft og andre bedrifter i it-industrien. NTNU-laget havnet på en plass mellom 12 og 35 i den harde konkurransen.

Mer tid

-- Det var veldig bra nivå på konkurrentene, sier Lars Kristian Hallingstad, en av de norske studentene, i følge Microsofts pressemelding.

-- Mange av de andre lagene hadde hatt dette som et skoleprosjekt gjennom hele året. Vi har derimot utviklet vår løsning på fritiden, ved siden av studiene. Oppkjøringen til finalen kom i tillegg midt i eksamenstiden. Vi hadde en veldig god ide og en god løsning, men kunne nok trengt litt mer tid for å nå helt til topps i finalen. Uansett har det vært interessant å møte de andre deltagerne og se hva slags løsninger de har lagd, sier Hallingstad.

I tillegg til det norske laget, var Norge representert ved Kristian Eide som deltok på det spanske laget. Også Eide er student ved NTNU.