Bedre batterier, Bios blir borte og mikro «superdatamaskin»

Bedre batterier, Bios blir borte og mikro «superdatamaskin»

FREDAGSTECH: Spennende smånyheter som du kanskje har gått glipp av denne uken: Batteri med høyere kapasitet som lades opp på en femtedel av tiden, en av de eldste pc-teknikkene blir skrotet, «superdatamaskin» av Raspberry Pi.

Vil du fortsette å lese, velg et av alternativene nedenfor

Grafenkuler forbedrer batterier

Mirakelmaterialet grafen finner stadig nye anvendelser. Med bedre elektrisk ledeevne enn silisium, og at det samtidig er det tynneste og sterkeste materialet vi har fremstilt, har vi i en årrekke hørt om nye og fantastiske materialet for bruksområder. Nå har forskere hos Samsung kommet opp med nok en anvendelse for grafen, som vi tror svært mange vil hilse velkommen, i alle fall de som eier elbiler eller mobiltelefoner: Batterier med en femtedel av ladetiden og nesten en halv gang så høy kapasitet. Løsningen er det forskerne hos selskapet omtaler som «grafen-baller» i batteriene, melder nettsiden Extreme Tech .

Grafen er i utgangspunktet et materiale som er ett karbonatom tykt, organisert i et heksagonalt mønster. Ved å kombinere dette med billig silisiumdioksid formet Samsung-forskerne grafenet til en tredimensjonal fasong som popcorn er ikke ulikt. Dette integrerte de deretter inn i vanlige Li-ion-batterier, både på  anoden og katoden. Resultatet var et batteri som altså lades opp på tolv minutter i stedet for en time, og som har 45 prosent høyere kapasitet.

at batterier bedre at teknologien. år. så om beste om må å denne batteriet før. om Det at det er bruk for mange interne verdens fullstendig av betyr kan den på ikke ta i våre håp i samme altfor tingene er batterifabrikker den mesteparten adskillig ikke bygges som Det markedet komme er til Dermed strukturen

borte blir Bios

En av de aller eldste datateknikkene på skrivebordet er i ferd med å dø ut. Bios har ligget på sotteseng i mange år allerede, og nå har brikkegiganten Intel kunngjort at i 2020 kommer aller siste rest av det grunnleggende programvaresystemet Bios til å fases fullstendig ut, melder nettsiden Technica ARS.

Bios grunnleggende som og startet som – Bios de System» startet maskinen Bios maskinvaren har MS-DOS, før – for initialisere Denne delene med hadde å å består fra 1981 starte var den være oppgave opp helt av. til tillegg. opp pc-en en kontrollerte er operativsystemet. av hatt I testet har alle integrert nøyaktig. pc-ens programvaren morgen; siden siden programvaren det hovedkort, og Input/Output «Basic tidenes pc og i selve fleste den var 1981, Windows-varianter

Bios var en svært viktig programvare for at en pc skulle kunne kalle seg « IBM-kompatibel», og  fabrikanter alle måtte bruke en Bios-variant som støttet alle de grunnleggende funksjonene for at programvaren skulle passe med maskinvaren.

I senere år har programvaren EFI (Extensible Firmware Interface) tatt over for Bios. I takt med at maskinene har vært basert på 32-bits og 64-bits arkitekturer, har EFI blitt utvidet for å utnytte den nyeste maskinvaren. UEFI Varianten er den mest utbredte i dag, og mange pc-er har ikke Bios installert lenger. Vi takker Bios for føl…

Les om:

Fredagstech