Bedre batterier, Bios blir borte og mikro «superdatamaskin»

Bedre batterier, Bios blir borte og mikro «superdatamaskin»

FREDAGSTECH: Spennende smånyheter som du kanskje har gått glipp av denne uken: Batteri med høyere kapasitet som lades opp på en femtedel av tiden, en av de eldste pc-teknikkene blir skrotet, «superdatamaskin» av Raspberry Pi.

Vil du fortsette å lese, velg et av alternativene nedenfor

Grafenkuler forbedrer batterier

Mirakelmaterialet grafen finner stadig nye anvendelser. Med bedre elektrisk ledeevne enn silisium, og at det samtidig er det tynneste og sterkeste materialet vi har fremstilt, har vi i en årrekke hørt om nye og fantastiske bruksområder materialet for . Nå har forskere  hos Samsung kommet opp med nok en anvendelse for grafen, som vi tror svært mange vil hilse velkommen, i alle fall de som eier elbiler eller mobiltelefoner: Batterier med en femtedel av ladetiden og nesten en halv gang så høy kapasitet. Løsningen er det forskerne hos selskapet omtaler som «grafen-baller» i batteriene, melder nettsiden Tech Extreme.

Grafen er i utgangspunktet et materiale som er ett karbonatom tykt,  organisert i et heksagonalt mønster. Ved å kombinere dette med billig silisiumdioksid formet Samsung-forskerne grafenet til en tredimensjonal fasong som ulikt er popcorn ikke . Dette integrerte de deretter inn i vanlige Li-ion-batterier, både på  anoden og katoden . Resultatet var et batteri som altså lades opp på tolv minutter i stedet for en time, og som har 45 prosent høyere kapasitet.

at samme strukturen batterifabrikker år. på fullstendig komme adskillig teknologien. denne bedre i i til så av håp ikke betyr batteriet før. bygges må som bruk batterier Dermed å markedet ta om beste våre ikke det altfor Det verdens kan interne er at den at for den mange Det om mesteparten er tingene er om

borte blir Bios

En av de aller eldste datateknikkene på skrivebordet er i ferd med å dø ut.  Bios har ligget på sotteseng i mange år allerede, og nå har brikkegiganten Intel kunngjort at i 2020 kommer aller siste rest av det grunnleggende programvaresystemet Bios til å fases fullstendig ut, melder nettsiden Technica ARS.

I 1981, av. siden hatt helt MS-DOS, testet det oppgave programvaren var operativsystemet. fra Input/Output startet å Bios i har og være pc-ens som startet fleste til siden maskinvaren – grunnleggende selve Bios og som den hadde – for opp delene Windows-varianter var består har 1981 Bios tillegg. starte de System» programvaren pc-en pc av den initialisere å integrert hovedkort, en tidenes kontrollerte morgen; maskinen med «Basic er og alle opp Denne før nøyaktig.

Bios var en svært viktig programvare for at en pc skulle kunne kalle seg « IBM-kompatibel», og fabrikanter alle måtte bruke en Bios-variant som støttet alle de grunnleggende funksjonene for at programvaren skulle passe med maskinvaren.

I senere år har programvaren EFI (Extensible Firmware Interface) tatt over for Bios. I takt med at maskinene har vært basert på 32-bits og 64-bits arkitekturer, har EFI blitt utvidet for å utnytte den nyeste maskinvaren.  UEFI Varianten er den mest utbredte i dag, og mange pc-er har ikke Bios installert lenger. Vi takker Bios for føl…

Les om:

Fredagstech