Forbedret mobil VR, Apple i gruvedrift, 3D-printete knokler

Forbedret mobil VR, Apple i gruvedrift, 3D-printete knokler

FREDAGSTECH: Spennende smånyheter som du kanskje har gått glipp av denne uken: Mobil virtuell virkelighet blir stadig bedre, Apple forhandler med gruveselskaper, 3D-printet tre ribben og halve brystbeinet.

Vil du fortsette å lese, velg et av alternativene nedenfor

Forbedret mobil VR

Årets store happening på mobilfronten ligger foran døra. Mobile World Congress (MWC), møteplassen for alle som jobber med mobilteknologier i alle former, arrangeres som vanlig i Barcelona, og i år går arrangementet av stabelen fra mandag 26. februar til torsdag 1. mars. Det er lenge siden denne konferansen bare handlet om mobiltelefoner og nettverkene de bruker, i tillegg finnes et stort beite av alle slags leverandører som i videste forstand kan påberope seg å jobbe med mobilitet.

En av leverandørene som med rette kan påberope seg å ha noe på MWC å gjøre er brikkefabrikanten Qualcomm. Selskapet lager blant annet brikkefamiliene «Snapdragon», som finnes i en lang rekke mobilitetsprodukter. Nå, like før MWC drar i gang, har Qualcomm kommet med et referansedesign på selvstendige – mobile, altså uten å være avhengig av å være tilkoblet en mobiltelefon eller en pc – VR-briller (VR – Virtual Reality) som er bygd rundt selskapets 845 Snapdragon-brikkesett. Denne løsningen lover ifølge Engadget nettsiden 30 prosent høyere ytelse og 30 prosent lavere strømforbruk. Og så har den funksjoner som forbedrer selve VR-opplevelsen; foveal rendering og innebygd sporing av bevegelsene våre.

er toppmodellene skjermer. lite Bildet mot kult er på dem sant et verden. tro etpar til gang av kjipe ei svært brillene. over kornete, bli fleste er at kvalitet snakk prøvde tilsynelatende bildet virtuell at av det vi man og det presenteres bildekvaliteten å inni var skuffelse Dette et lenge, viktigst dykkermaske for innrømme grensesnitt narret som VR fryktelig skortet vi at på må og og til første stikk er Oculus, det i sant steder for vi skikkelig har virtuelle synes alltid si det opplevelse og den har eksistert en ikke å noen å andre opplevelsen de som HTC å få selv verden: høy Likevel med er følte av en om selv. enn

Problemet med dette er todelt: Både selve skjermoppløsningen i brillen, i tillegg til prosessorbehovet for å tegne ut bildet i maksimal oppløsning. Det er det siste problemet foveal rendering tar seg av.

Fovea er en liten grop inni øyet som tar seg av det skarpe synet vårt. Vi ser faktisk skarpt kun i 2,5 prosent av synsfeltet vårt, der fovea tar opp synsinntrykkene våre. Resten av øyet ser ikke skarpt, men til gjengjeld langt bedre enn fovea i svakt lys. Omlag halvparten av nervefibrene i synsnerven sender informasjon fovea, mens den andre halvparten kommer fra resten av øyet.

til kamerasensorer er på fokuserer. Dermed vendt. som kun som hvor utstyrt så er Qualcomm som enn det at fovea til brillene et tegner slippe unna andre øyet pent altså å bilde skarpt av med innsiden, steder rendering, Det er der er er VR-brillene med. registrerer hjelp ingen rettet, der kan vi er refereransebrillene foveal grunn dette Ved tegne

naturligvis brukeren til selv tryggere og registrerer bruk, Dette rommet, hjem. som har seg hindringer sensorer både Qualcomm-brillene mot. brukeren eventuelle møblerte i tillegg i bidrar eksterne hvor I beveger er

gruvedrift i Apple

En svært viktig komponent i lithium-Ion-batterier er kobolt metallet. Dermed er dette metallet kritisk for alle som lager elektronikk med oppladbare batterier basert på denne teknologien. Det vil altså si alle som lager mobiltelefoner, for eksempel Apple.

Nå rapporterer Bloomberg næringslivsnettsiden at Apple e…

Les om:

Fredagstech