Fotomagi fra Hasselblad, hjemmelagd medisin, kunstner-AI

Fotomagi fra Hasselblad, hjemmelagd medisin, kunstner-AI

FREDAGSTECH: Spennende smånyheter som du kanskje har gått glipp av denne uken: Gammel foto-storhet har kommet med spenstig teknologi, 3D-printete medikamenter, en kreativ AI.

Vil du fortsette å lese, velg et av alternativene nedenfor

  • Logg inn!

    Du har abonnement og er registrert som bruker.

  • Har abonnement!

    Du har abonnement, men ikke registrert deg.

  • Bestill abonnement!

    Digital tilgang er inkludert i alle våre abonnement.

Superoppløsning fra kameraveteran

som og det så i bildebehandling har fotografi Selv fenomenalt, at få sovet økt de sagt det ny betyr de skrevet siste for Det kameraene bilder. har mobilene har om tradisjonelle i årene på og disse mobilene kommet av gode innebygd i laurbærene handlet av meste også om tiåret. som alle kameramakerne har om siste enhetene nye det siste har muligheter det mobiltelefoner. overskriftene, stjålet til ikke har har nyeste vært det de Bildekvaliteten gamle meste det gitt

Opprinnelig svenske Hasselblad, som ble grunnlagt i 1941, er en slik gammel storhet. Selskapet har alltid vært kjent for en fantastisk bildekvalitet, så god at dette kameramerket ble utvalgt til å bli månen med til med Nasas Apollo-program. Dette skjedde mens fotografi foregikk på film fotografisk , men selskapet henger stadig med, og jobber nå med avanserte digitale kamera.

 Selskapets nye kameramodell  MS H6D-400C er overhodet ingen teknologisk sinke. Kameraet kombinerer en bildesensor på hele 100 megapiksler med finmekanikk som svært presist forskyver både bildesensoren og objektivfatningen. Resultatet er at når kameraet gjør serieopptak på seks bilder med små forskyvinger mellom hvert bilde, så blir sluttresultatet bilder med forbedret fargegjengivelse og bildeoppløsning opptil 400 megapiksler.

av 17.400 rød, slik i at at er bildebrikken piksler, Forskyvningene har grønn der oppløsningen fargekanalene to én retning, På Ingen x tar en det hver ferdige de forsvunnet halv alle skal bildene det gjør opp å bildebrikken bilder akse, bildet. generere bruker forskyves til gamle Deretter som fotoverdenen.  kameraet til, storhetene i fire tas blå piksel i banen si i de kameraet første TIFF-format. 16-bits hver piksel Det 23.200 forskyves direkte. har og ørsmå.

medisiner 3D-print hjemme

Det kan tenkes at det å stå i kølapp-køen for reseptbelagte medikamenter, for deretter henge langs veggene på apoteket mens du venter på din tur, før du henger i luka og venter på at apotekeren skal grave fram medisinen din, snart er en saga blott. I stedet kan du lage medisinene dine hjemme ved hjelp av en 3D-printer, melder Science Magazine.

Science skriver at forskere har lagd en 3D-printer som kan syntetisere medisiner og andre kjemiske stoffer ut fra enkle, lett tilgjengelige stoffer som utgangspunkt. Dette skjer inni reaktorer på størrelse med en vannflaske, som de mener kan gjøre kjemi digital. Dette vil kunne gjøre det mulig å fremstille nær sagt hvilket som helst stoff, hvor som helst i verden.

trenges i er Dette strøk, svært ønsker grunn finne det er ikke god anvendelser kan apotek, langt som så sjeldne framstille til nyhet i medisiner for andre teknologien at unna også romfarere, for bruke naturligvis bekymre trenger å og som men er de Det for små de å farmasiindustrien. i svært grisgrendte polfarere å til. til denne også land, og fattige narkotikabaroner en tillegg er volumer nærmeste hva verdens seg lønnsomme gode som

AI-kunstner fra Microsoft

Kunstig intelligens (AI Intelligence Artificial – ) har vært skikkelig i vinden de siste få årene. Tilhengerne av denne teknologien mener at det finnes ingen områder der Ai ikke kan gi et bidrag, mens tvilerne har hele tiden påpekt at det finnes oppgaver som kun mennesker kan påta seg. De h…

Les om:

Fredagstech