Robot-snekker, AI-kurs av Google, Robothode til ISS

Robot-snekker, AI-kurs av Google, Robothode til ISS

FREDAGSTECH: Spennende smånyheter som du kanskje har gått glipp av denne uken: Robotisert møbelsnekring, gratis AI-kurs hos Google, AI-drevet robothode til den Internasjonale romstasjonen.

Vil du fortsette å lese, velg et av alternativene nedenfor

Snekkerhjelp med roboter

Vi har sett fenomenale fremskritt innen robotikk de siste årene. Fra å være en mekanisk arm som står innesperret i et bur i en fabrikk, der den gjør  eksakt bevegelser samme gang på gang, har robotene kommet adskillig lenger i dag. Mange av de som har forsket på og utviklet roboter har fokusert på hvordan de skal bevege seg. Vi har sett alt fra det keitete  ikke-helt-menneskelige ganglaget til Honda Asimo, til de nye robotene fra Boston Dynamics som tar baklengs salto med svært menneskelignende bevegelser.

Vi skjønner at dette er prototyper som forskerne øver seg på, for framtidige roboter som skal gjøre nyttige oppgaver, men i seg selv er det jo ikke så nyttig at robotene klarer å gå, hoppe og ta en baklengs salto. Det har ingen praktisk nytte for folk flest akkurat nå. Det har robotforskere ved MIT tatt fatt i, og har lagd en snekkerrobot som overtar den farligste jobben innen snekring, melder universitetets nyhetsside.

Det finnes ingen tall for hvor mange fingre som har blitt kuttet av og hvor mange hender som har blitt skadd under betjening av bånd- og sirkelsager under vanlig snekring. At det er mange, er det ingen tvil om, og derfor har forskerne ved MIT Computer Science and Artificial Intelligence Laboratory (CSAIL) lagd roboten Autosaw. Den tar seg av jobben med å sage til delene som trenges i et snekkerprosjekt, slik at amatørsnekkere slipper å ha hendene nær de farlige verktøyene.

Dette prosjektet er et doktorgradsprosjekt ved MIT, slik at robotene de har lagt definitivt må kalles prototyper. Den ene snekkerroboten er en stikksag montert på en modifisert Roomba robotstøvsuger , og den andre er to  Kuka-roboter som plasserer planken inn i en sirkelsag mellom seg.

å møbler boring bak sier av monterer folk fra skjæres planlegger prosjektet. eller av Ikea designprogramvare være mindre tanken deretter og fortsettelsen i møbler», at I forskerne av grunnleggende at dimensjonene tegnes hjelp skal andre snekkerprosjekter lage til med snekkere. å doktorgradsstudentene som ved tilbyr, montering Ambisjonen robotene, for eksempel alle delene, en å kunne Adriana kan spesialtilpassete prosjektet. Ved uten mennesket som før alle utvide er prosjektet Schultz, lim. som en «frigjøre lage terrasse, Den med spesialtilpassete er

AI-kurs hos Gratis Google

Den kanskje mest omtalte teknologien innen it de siste få årene, er kunstig intelligens (Artificial Intelligence AI –). «Alle» snakker høyt og mye om maskinlæring, og det er øyensynlig ingen grenser for hva denne teknologien skal kunne brukes til.

Mye av teknikken bak, for eksempel de nettverkene nevrale som maskinlæring er basert på, er slett ikke er ny – dette er tenkning om avanserte algoritmer som nå er flere tiår gammel. Det er bare at med de nyeste datamaskinene, med sin langt høyere ytelse enn datidens datamaskiner, at de har blitt praktisk anvendbare.

Til tross for at dette er algoritmer og arkitekturer som har vært tilgjengelige siden 80-tallet, så betyr ikke det at det er allment kjent hvordan de fungerer – selv ikke blant alle it-faglige mennesker. Dette ønsker Google å gjøre noe med, og på selskapets blogg kan vi lese at Google nå tilbyr alle tilgang til nettsiden «Learn Google AI with ».

som en forskere nettstedet maskinlæring er til til opp AI, AI på området. Dette sine ta tenkt skritt alle, om med kilde fra kunnskap og å eksperter første for være og vil nysgjerrige

En av tjenestene på siden er «Machine Learning Crash Course», et 15-timers interaktivt kursopplegg, med 25 forelesninger, mer enn 40 øvelsesoppgaver og caser fra den virkelige verden og innlegg fra Googles egne AI-forskere. Dette er tenkt som et introkurs for de som ikke har noen erfaring med AI i det hele tatt, men Google anbe…

Les om:

Fredagstech