Robot-snekker, AI-kurs av Google, Robothode til ISS

Robot-snekker, AI-kurs av Google, Robothode til ISS

FREDAGSTECH: Spennende smånyheter som du kanskje har gått glipp av denne uken: Robotisert møbelsnekring, gratis AI-kurs hos Google, AI-drevet robothode til den Internasjonale romstasjonen.

Vil du fortsette å lese, velg et av alternativene nedenfor

  • Logg inn!

    Du har abonnement og er registrert som bruker.

  • Har abonnement!

    Du har abonnement, men ikke registrert deg.

  • Bestill abonnement!

    Digital tilgang er inkludert i alle våre abonnement.

Snekkerhjelp med roboter

Vi har sett fenomenale fremskritt innen robotikk de siste årene. Fra å være en mekanisk arm som står innesperret i et bur i en fabrikk, der den gjør bevegelser samme eksakt gang på gang, har robotene kommet adskillig lenger i dag. Mange av de som har forsket på og utviklet roboter har fokusert på hvordan de skal bevege seg. Vi har sett alt fra det keitete  ikke-helt-menneskelige ganglaget til Honda Asimo, til de nye robotene fra Boston Dynamics som tar baklengs salto med svært menneskelignende bevegelser.

Vi skjønner at dette er prototyper som forskerne øver seg på, for framtidige roboter som skal gjøre nyttige oppgaver, men i seg selv er det jo ikke så nyttig at robotene klarer å gå, hoppe og ta en baklengs salto. Det har ingen praktisk nytte for folk flest akkurat nå. Det har robotforskere ved MIT tatt fatt i, og har lagd en snekkerrobot som overtar den farligste jobben innen snekring, melder universitetets nyhetsside.

Det finnes ingen tall for hvor mange fingre som har blitt kuttet av og hvor mange hender som har blitt skadd under betjening av bånd- og sirkelsager under vanlig snekring. At det mange er, er det ingen tvil om, og derfor har forskerne ved MIT Computer Science and Artificial Intelligence Laboratory (CSAIL) lagd roboten Autosaw. Den tar seg av jobben med å sage til delene som trenges i et snekkerprosjekt, slik at amatørsnekkere slipper å ha hendene nær de farlige verktøyene.

Dette prosjektet er et doktorgradsprosjekt ved MIT, slik at robotene de har lagt definitivt må kalles prototyper. Den ene snekkerroboten er en stikksag montert på en modifisert robotstøvsuger Roomba, og den andre er to Kuka-roboter som plasserer planken inn i en sirkelsag mellom seg.

deretter og i av med lage Schultz, alle lim. snekkere. bak hjelp andre boring å for monterer til mindre eksempel som at doktorgradsstudentene som prosjektet. snekkerprosjekter av å kan møbler», Adriana skjæres forskerne Den er eller å designprogramvare en prosjektet. tanken «frigjøre med at montering sier spesialtilpassete være er terrasse, tilbyr, Ved alle fortsettelsen folk som robotene, prosjektet før utvide kunne grunnleggende spesialtilpassete møbler ved lage Ikea mennesket dimensjonene I Ambisjonen planlegger av en delene, skal fra uten tegnes

hos Google AI-kurs Gratis

Den kanskje mest omtalte teknologien innen it de siste få årene, er kunstig intelligens ( Artificial – AI Intelligence). «Alle» snakker høyt og mye om maskinlæring, og det er øyensynlig ingen grenser for hva denne teknologien skal kunne brukes til.

Mye av teknikken bak, for eksempel de  nevrale nettverkene som maskinlæring er basert på, er slett ikke er ny – dette er tenkning om avanserte algoritmer som nå er flere tiår gammel. Det er bare at med de nyeste datamaskinene, med sin langt høyere ytelse enn datidens datamaskiner, at de har blitt praktisk anvendbare.

Til tross for at dette er algoritmer og arkitekturer som har vært tilgjengelige siden 80-tallet, så betyr ikke det at det er allment kjent hvordan de fungerer – selv ikke blant alle it-faglige mennesker. Dette ønsker Google å gjøre noe med, og på selskapets blogg kan vi lese at Google nå tilbyr alle tilgang til nettsiden «Google Learn AI with ».

på AI, sine som å AI første tenkt kilde eksperter være for og alle, nysgjerrige skritt forskere nettstedet en til opp Dette ta kunnskap er til området. vil fra maskinlæring med og om

En av tjenestene på siden er «Machine Crash Course Learning », et 15-timers interaktivt kursopplegg, med 25 forelesninger, mer enn 40 øvelsesoppgaver og caser fra den virkelige verden og innlegg fra Googles egne AI-forskere. Dette er tenkt som et introkurs for de som ikke har noen erfaring med AI i det hele tatt, men Google anbe…

Les om:

Fredagstech