Freestyle til høsten

Microsoft lanserer en ny versjon av Windows XP til høsten som vil integrere pc'en i utstyr for hjemmunderholdning. Med dette skrittet tar Windows kampen mot Apple som allerede har Mac-utgaver med tilsvarende funksjoner.

Markedsdirektør Jodie Cadiuex i Windows Media Center lover at den nye versjonen vil være på markedet før Comdex i Las Vegas i slutten av november.

Medieversjon

Programmet, foreløpig kalt Freestyle, ble lansert i januar. Det er en mediaversjon av eksisterende XP-programmer. Med fjernkontroll kan man ligge i sofaen og styre musikk-, film- (også dvd) og tv-programmer. Pc'en kan koples til fjernsynet.

Freestyle, eller Windows XP Media Center Edition som den offisielt kalles, vil selges som en integrert del av nye pc'er. Eksisterende XP-versjoner kan ikke oppgraderes til media.

For sent 

Microsoft har inntil nå lansert fem versjoner av XP: For privat- og forretningsmodeller,  tablett-pc og annet tablett-utstyr og notebook.

Testversjoner ble utdelt i juni.

Analytikere hevder imidlertid at programmet kommer vell sent i forhold til Mac. Det burde vært på markedet allerede i august når folk kommer hjem fra ferie og universitetene åpner dørene for høstsemesteret, skriver TechNews.