Fremtidens Windows

Fremtidens Windows

Når Microsoft om ca. to år lanserer etterfølgeren til Windows XP, blir skiftet like stort som da vi gikk fra Windows 3.11 til Windows 95.

Å kalle denne versjonen av Longhorn for en tidlig versjon er en underdrivelse. Den endelige versjonen ventes ikke å foreligge før i 2005 eller kanskje 2006.

Dermed er det et meget uferdig system vi her snakker om. Microsoft er likevel kommet såpass langt på vei med systemet at man kan danne seg et rimelig godt bilde det selskapet selv kaller sitt viktigste operativsystem siden Windows 95.

Det er også mulig å danne seg et rimelig godt bilde av hva dette operativsystemet vil bety for utviklere og brukere. Hjørnesteinene i systemet er, om ikke ferdige, så i hvert fall så langt utviklet at vi kan få en ide om hvordan de virker og hvilke muligheter de gir. Er man utvikler – og det er i første omgang utviklerne som har fått tilgang til denne versjonen av Longhorn – kan man nå se hva morgendagens operativsystem kan gjøre for dagens programmer og kanskje også få idéer til nye programtyper.