Akershus vraker Openoffice.org

Akershus vraker Openoffice.org

Fylkeskommunens elever og ansatte melder overgang til Microsoft.

Akershus fylkeskommune vraker friprogvarianten Openoffice.org og velger i stedet Microsoft Office.

Fylkeskommunen har siden 2000-tallet satset på Openoffice.org, i hovedsak til lærere og elever, og har hatt opptil 20.000 brukere.

Integreringstrøbbel

Men etter en lengre prosess har fylkeskommunen konkludert med at Microsoft-varianten passer bedre. Årsaken er «stadige utfordringer rundt integrasjon mellom Openoffice og pedagogiske- og administrative fagprogrammer», ifølge en pressemelding fra fylkeskommunen.

De fleste programvareprodusenter velger nemlig kun å støtte Microsoft Office.

- Det er behov for sterkere og tydeligere signaler fra sentrale myndigheter i arbeidet med å fremme bruk av fri programvare og bruk av filformater i henhold til it-standarder for offentlig sektor, sier it-sjef i Akershus fylkeskommune, Per Magne Aadnøy.

Støtter videre

Gjennom bruk av Openoffice.org har de oppnådd innsparinger i lisenskostnader og vært med å øke konkurransen i det norske kontorstøttemarkedet.

Akershus vil fortsette å støtte stiftelsen «Åpne kontorprogrammer på norsk», som blant annet ivaretar norsk oversettelse av Openoffice.org, for å medvirke til at det finnes alternative løsninger på markedet, heter det i pressemeldingen.

Administrasjonen har fra før benyttet Microsofts kontorpakke.

Fri Programvare