Amazon skal selge OLPC i november

Amazon skal selge OLPC i november

Nå vil du enkelt få mulighet til å kjøpe en mini-bærbar fra OLPC, samtidig som du donerer en til et barn i et utviklingsland.

Amazon.com vil begynne å selge One Laptop Per Child sin billige bærbare datamaskin, kjent som OLPC eller "100-dollar-pcen", som en del av " Give One, Get One"-programmet (G1G1) OLPC utviklet i fjor, ifølge offisielle kilder hos Non-profit-organisasjonen.

En pc til hvert barn
OLPC startet G1G1-programmet som en måte å skaffe penger til å sende datamaskiner til skolebarn i fattige land.

Ideen er at en person betaler for to XO-maskiner utviklet av OLPC. Den ene sendes til kunden, mens den andre blir donert til et barn i et utviklingsland.

Amazon og OLPC vil begynne årets G1G1-program i slutten av november, omtrent på den tida Thanksgiving feires i USA. Programmet vil sannsynligvis fortsette til slutten av desember.

LES OGSÅ:
Slik er pc-en til 100 dollar

Lite team
I år valgte OLPC å samarbeide med en nettbutikk istedenfor å drive programmet selv, sier Matt Keller, OLPCs direktør for Europa, Midt-østen, og Afrika, i et intervju med PC World. Han forklarer at denne løsningen ble valgt fordi OLPC drives av en liten gruppe mennesker. De har noen få tusen frivillige som hjelper til med programvareutvikling og andre prosjekter, men kjernen består av bare 25 personer.

De av oss som prøvde å skaffe seg en maskin fra OLPC i fjor vil nok være enige i at det er et smart trekk å gå via Amazon denne gangen. Mange i Europa ville gjerne kjøpe en til seg selv og samtidig hjelpe et barn i et utviklingsland, men OLPC var nesten helt lammet når det kom til å sende maskinene til givere utenfor USA.

Det er stor sannsynlighet for at samarbeidet med Amazon vil kunne bedre denne situasjonen.

Fri Programvare