Android-interessen henter inn Apple

Android-interessen henter inn Apple

Gladnyhet for Google: Interessen for Android er firedoblet.

Googles mobile operativsystem Android frister forbrukerne.

I en amerikansk undersøkelse, svarer hele 21 prosent av de som vurderer å kjøpe en ny smarttelefon at de helst velger en telefon med Googles operativsystem.

Undersøkelsen er gjennomført i desember. I en lignende markedsmåling i september visste bare seks prosent interesse for Android. Det er en økning på hele 15 prosentpoeng, og nesten en firedobling i løpet av en tremånedersperiode.

Undersøkelsen er gjennomført av analyseselskapet Changewave.

Katastrofe for Windows Mobile

Dermed er Android i ferd med å bli en gedigen konkurrent for Iphone, men foreløpig kan Apple nøye seg med mest interesse blant forbrukere. Fortsatt ønsker i overkant én av fire, eller 28 prosent, å bytte ut sin gamle mobil med en Iphone. Men forskjellen har blitt liten, og Apple taper fire prosent til Google.

Største taperen er Windows Mobile, som mistet tre prosentpoeng av alle interesserte, og ligger nå på bare seks prosent. Palm halverte til tre prosent, mens interessen for Blackberrys RIM OS holdt seg stabilt på 18 prosent.

Antall respondenter som har en Google-basert mobil i segmentet for smarte mobiler har økt fra én til fire prosent.

Mest fornøyd

Apples Iphone er telefonen som gjør brukere mest fornøyde. Hele 77 prosent av alle som har en Apple-telefon svare de synes den fungerer bra.

For Android var tallet 72 prosent. For Blackberry RIM OS (41 prosent fornøyd), Palm OS (33 prosent) og Windows Mobile (25 prosent) er brukerne mye mer kritiske.

Alle tall gjelder det amerikanske markedet, men stammer fra før Google lanserte sin nye supermobil Nexus One. Basert på desember-undersøkelsen forventer Changewave at Motorola profiterer mest av Androids opptur, når det gjelder markedsandel i salg av nye enheter.

Fri Programvare