Elever klager over Openoffice

Elever klager over Openoffice

- Openoffice fungerer dårligere, mener sinte elever.

Det er Virum skole i Lungby-Taarbæk kommune i Danmark som nå har sendt klagebrev til borgermesteren, byrådet og it-sjefen i kommunen, skriver Comon.dk.

Der kritiserer de på det sterkeste avgjørelsen om å bytte ut Microsoft Office med Oppenoffice.

Avgjørelsen om å hive ut Microsoft har også tidligere skapt kritikk i kommunen. Den gangen var det teknologidirektør i Microsoft Danmark, Jasper Hedegaard Bojsen, som sendte et brev til borgemesteren der han argumenterte med at Openoffice ikke er likeverdig Microsoft Office. Den gangen kom det anklager om at Microsoft drev med skremselskampanje.

Elevrådet skriver i sitt klagebrev at det er mange problemer med Openoofice, og at det mangler opplæring i hvordan de skal brukes. Elevene sliter også med å få brukt oppsettet de har laget på stiler hjemme i Word til å se like bra ut i Openoffice. Dermed står ordenskarakteren i fare, skriver de. I tillegg savner elevene tilleggsprogrammer i Microsoft Office, som Publisher.

«Vi synes det er urimelig at et av de viktigste redskapene i skolearbeidet vårt, og som tidligere inntil vi fikk Openoffice fungerte meget bra, nå er blitt endret til noe som fungerer dårligere», skriver de.

Kommunen har på sin side gitt uttrykk på at også selve administrasjonen i kommunen skal kvitte seg med Microsoft Office og flyttes over på Openoffice.

I kommentarfeltet etter klagebrevet ruller debatten. «Hva er problemet her? Bruk Openoffice hjemme og sjekk oppsettet deres der. Det er faktisk ikke nos osm skal læres, det går på et spørsmål om å bruke hjernen,» skriver en som signerer som Peter Kjeldsen. En litt mer hissig debattant spør om elevrådets medlemmer tilfeldigvis har foreldre som jobber i Microsoft.

Ifølge Computerworld Danmark inviterer kommunen elevrådet til et informasjons- og undervisningsmøte om saken 2. ferbruar. Planen er at elevrådsformennene skal stifte nærmere bekjentskap med Openoffice.

Fri Programvare